Patatesli Omlet
Malzemeler :
4 yumurta, 1 iri patates,
2 çorba kaşığı margarin,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
Hazırlanışı :
Patatesi soyduktan sonra tavla zarı gibi küçük parçalara doğramalı. Sonra bunları içinde bir çorba kaşığı kızdırılmış yağ bulunan bir tavaya atarak her iki tarafları nar gibi kızarıncaya kadar pişirmeli. Diğer tarafta bir kaseye yumurtaları kırmalı. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpmeli. Kızarmış patatesleri de kattıktan sonra bir çatal yardımı ile bunları iyice çırparak karıştırmalı. Kızdırılmış yağ bulunan tavanın sapını sol elle tuttuktan sonra sağ elle karışımı tavanın ortasına dökmeli. Yumurtalı karışım tavaya boşaltılınca hemen bir çatalla tavadaki yumurtaların dibini kazırcasına üç-beş defa karıştırmalı. Sonra yumurtalar koyulaşıp katılaşana kadar tavayı hafifçe sallayarak omleti pişirmeli. Omlet piştikten sonra servis tabağına almalı.
Malzemeler :
4 yumurta, 1 iri patates,
2 çorba kaşığı margarin,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
Hazırlanışı :
Patatesi soyduktan sonra tavla zarı gibi küçük parçalara doğramalı. Sonra bunları içinde bir çorba kaşığı kızdırılmış yağ bulunan bir tavaya atarak her iki tarafları nar gibi kızarıncaya kadar pişirmeli. Diğer tarafta bir kaseye yumurtaları kırmalı. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpmeli. Kızarmış patatesleri de kattıktan sonra bir çatal yardımı ile bunları iyice çırparak karıştırmalı. Kızdırılmış yağ bulunan tavanın sapını sol elle tuttuktan sonra sağ elle karışımı tavanın ortasına dökmeli. Yumurtalı karışım tavaya boşaltılınca hemen bir çatalla tavadaki yumurtaların dibini kazırcasına üç-beş defa karıştırmalı. Sonra yumurtalar koyulaşıp katılaşana kadar tavayı hafifçe sallayarak omleti pişirmeli. Omlet piştikten sonra servis tabağına almalı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.