Gaziantep lezzetleri İstanbul'da
İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Shangri-La Bosphorus Hotel, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağını 24 Eylül-8 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul'a taşıyor.
21.08.2016 00:00:00
Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Shangri-La Bosphorus İstanbul'un ödüllü Executive Şefi Olivier Pistre'nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep'in deneyimli şefleri Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi'nin hazırladığı özel menü ile Gaziantep Yemek Festivalin'de bir araya geliyor. Gaziantep Yemek Festivali, Gaziantep'in ileri gelenlerinin katılacağı bir davet ile başlayacak. Festivalde iki hafta boyunca, katmerden kebap çeşitlerine, baklavadan çorbalara ve daha pek çok yöresel lezzet sunulurken, Antep usulü şerbet ve menengiç kahvesi menünün vazgeçilmezleri arasında yer alacak. 53 yılı aşkın süredir Gaziantep, Türk ve Dünya mutfakları üzerinde araştırmalar yapan Ragıp Güzelbey, Antep mutfağını 'çeşitliliği, farklı aromaların birbirleri ile buluşması' olarak tanımlıyor.
EKONOMİ SERVİSİ
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.