Et dönerde hile bolluğu yaşanıyor!
Türk mutfağının vazgeçilmez ve en çok talep edilen lezzetlerinden döner, doğru marine edilip pişirilmediğinde sağlığımızı tehdit edebiliyor. Özellikle yaz aylarında çeşitli baharatlar eklenerek bozuk dönerin kamufle edildiğini söyleyen sektör temsilcisi Ali Sarar, döner tüketirken dikkat edilecekleri anlattı.
06.07.2024 17:14:00 / Güncelleme: 06.07.2024 17:19:38
NEVZAT YILDIRIM
NEVZAT YILDIRIM
Türk mutfağının vazgeçilmez ve en çok talep edilen lezzetlerinden döner, doğru marine edilip pişirilmediğinde sağlığımızı tehdit edebiliyor. Özellikle yaz aylarında çeşitli baharatlar eklenerek bozuk dönerin kamufle edildiğini söyleyen sektör temsilcisi Ali Sarar, döner tüketirken dikkat edilecekleri anlattı. Akla gelmeyecek hilelerin yapıldığı yeme-içme sektöründe en fazla suistimalin dönerde yapıldığını dile getiren Sarar,
etin bekletilip bekletilmediğinin anlaşılmasının çok zor olduğunu söyledi.
Ali Sarar, şöyle konuştu: "Etin rengi, parlaklığı ve kokmaması kalitesini anlamak için öncelikli kriterdir. Burada çok fazla baharat yoğunluğuna da dikkat etmek gerekiyor. Çeşitli baharatlar eklenerek etin gerçek tadı gizlenebiliyor. Çok fazla baharat koyulan ve yan gıdaların çok fazla eklenmesi şüphe uyandırmalı. Etin kendine has tadına varmanız gerekiyor. Bir de çok fazla müşterisi olmayan yerlerde etler uzun süre beklemiş oluyor. Bu yüzden yoğunluğu yüksek işletmelerden döneri tüketmeniz gerekiyor. Diğer bir önemli konu da etin marine edilip uygun koşullarda muhafaza edilmesi. İyi dinlenmiş bir et uygun pişirme teknikleri ile dönerin lezzetini iki katına çıkarır. Ayrıca etin ateşle direkt temas etmemesi çok önemlidir."