Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan, şok diyetlere karşı olduklarını, bu tür diyetlerin bırakıldığında kişinin daha fazla kilo aldığını bildirdi. Arslan, haftada 1-1.5 kilo vermenin en sağlıklı kilo verme şekli olduğunu kaydetti. Kısa sürede çok kilo vermenin sağlığa faydalı olmadığını, bunların yağ dokusundan değil, kas dokusundan kaybedilen yağlar olduğunu belirten Asrlan, diyetin diyetisyenlerin kontrolünde yapılması gerektiğini vurguladı. Tek gıda rejimleri ve kalori değerlerinin hesaplandığı rejimlerin açıkça kişinin sağlığını tehdit ettiğini belirten Asrlan, bu tür diyetlerin kişinin sinir sistemini yıpratarak bazı psikolojik hastalıklara davetiye çıkardığını kaydetti.
Kahvaltı etmemek işe yaramıyor
Diyetin aç gezmek olmadığını ve her vücut için uzmanlar tarafından hazırlanmış bir diyet programı alabileceğini ifade eden Arslan, kişinin özelliklerinize dayanarak hazırlanmış bir diyet programının herkese önerilmemesinin gerekliliğinin altını çizdi. Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Elmacıoğlu ise günümüzde insanların zamanla yarıştıkları için sabah kahvaltısı yapmadıklarını belirterek, atlanan öğünlerin bütün organizmanın sağlıklı çalışmasını engellediğini, uzun süren açlıklarda bireyin kan şekerinin düştüğünü, bu durumun da kişinin çalışma ve aktivitesini etkilediğini, ayrıca uzun aralıklarla yenen yemeklerin çok daha fazla yendiğini bunun ise kilo almada en etkili faktör olduğunu belirtti. Böyle bir beslenme şeklinin, anlama ve algılama düzeyi azaltarak, çok sayıda kazaya neden olabileceğinin de altını çizdi.
Kahvaltı etmemek işe yaramıyor
Diyetin aç gezmek olmadığını ve her vücut için uzmanlar tarafından hazırlanmış bir diyet programı alabileceğini ifade eden Arslan, kişinin özelliklerinize dayanarak hazırlanmış bir diyet programının herkese önerilmemesinin gerekliliğinin altını çizdi. Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Elmacıoğlu ise günümüzde insanların zamanla yarıştıkları için sabah kahvaltısı yapmadıklarını belirterek, atlanan öğünlerin bütün organizmanın sağlıklı çalışmasını engellediğini, uzun süren açlıklarda bireyin kan şekerinin düştüğünü, bu durumun da kişinin çalışma ve aktivitesini etkilediğini, ayrıca uzun aralıklarla yenen yemeklerin çok daha fazla yendiğini bunun ise kilo almada en etkili faktör olduğunu belirtti. Böyle bir beslenme şeklinin, anlama ve algılama düzeyi azaltarak, çok sayıda kazaya neden olabileceğinin de altını çizdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.