Malzemeler
? 1 kg kuşbaşı kuzu eti? 125 gr tereyağı ya da margarin? 1 kg taze soğan? 1 çorba kaşığı salça? Nane, karabiber, tuzTerbiyesi İçin:? 2 yumurta sarısı? 1 çay bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞIKuzu etini yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Etler pembeleşince içine margarin ya da tereyağını ve ince doğranmiş taze soğanları ilave edin. Bir miktar kavurun. Salça ve naneyi ilave edip kavurmaya 34 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Eti kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Yemeği ocaktan indirip biraz ılınmasını bekleyin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpın, yemeğe ilave edip servis yapın.Afiyet olsun...
? 1 kg kuşbaşı kuzu eti? 125 gr tereyağı ya da margarin? 1 kg taze soğan? 1 çorba kaşığı salça? Nane, karabiber, tuzTerbiyesi İçin:? 2 yumurta sarısı? 1 çay bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞIKuzu etini yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Etler pembeleşince içine margarin ya da tereyağını ve ince doğranmiş taze soğanları ilave edin. Bir miktar kavurun. Salça ve naneyi ilave edip kavurmaya 34 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Eti kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Yemeği ocaktan indirip biraz ılınmasını bekleyin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpın, yemeğe ilave edip servis yapın.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.