Malzemeler
? 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş) ? 1 kase un ? 250 gr. ince bulgur ? 1 adet yumurta ? 1 kaşık biber salçası, Tuz İçi için:? 500 gr. orta yağlı kıyma ? 1 kg. soğan ? 125 gr. margarin ? 1 kaşık salça, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞIKıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika). Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin. Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin. Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun. Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin. Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.
? 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş) ? 1 kase un ? 250 gr. ince bulgur ? 1 adet yumurta ? 1 kaşık biber salçası, Tuz İçi için:? 500 gr. orta yağlı kıyma ? 1 kg. soğan ? 125 gr. margarin ? 1 kaşık salça, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞIKıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika). Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin. Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin. Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun. Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin. Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.