Malzemeler ? 250 gr kuşbaşı dana? 1 kg iç bezelye? 3 yk margarin, 1 adet kuru soğan? 2 adet domates ve çarliston biber? 3 diş sarımsak, 3 sb et suyu? ½ sb arpa şehriye, tuz, karabiber HAZIRLANIŞIKuru soğanı piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun. Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun. En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın. Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuzkarabiber ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun. Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.