Çocuklar geldikçe umutlar artıyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umudu, çocukların dağdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmasıyla artıyor





Şimdiye kadar 9 ailenin evladına kavuştuğu eylemde anneler hasretle evlatlarına kavuşacakları günü bekliyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 177'nci günde de devam ediyor.
İlk olarak Hacire Akar'ın başlattığı ve evladına kavuştuğu eylemde 92 aile, evladına kavuşmanın hayalini kurarken oturma eylemiyle seslerini duyuran ailelerden 9'unun evlat hasreti çocuklarının güvenlik güçlerine teslim olmasıyla son buldu.
Kütahya'dan Diyarbakır'a gelen Hatice Levent, Bitlis'te üniversite okuduğu sırada kızı Fadime'nin 2015 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını söyledi. Levent, "Kızım Fadime için buradayım. Fadime'mi üniversite 2'nci sınıftan götürdüler.
Yavrumun ne suçu vardı da acaba götürdüler. Yavrum karıncayı incitmezdi. Fadime'mi geri verin. Fadime'm ne olur fırsatını buldun mu kaç. 176 gündür buradayız. 9 ailenin çocukları geldi biz çok mutlu olduk. İnşallah sizde gelirsiniz, çok umutlanıyoruz.
İnşallah daha da fazla olurlar, hepsi gelsin. Rabbim hepsine güç kuvvet versin. Yavrularımız bizim yanımıza dönsünler" dedi.
İHA