Çırağan Palace Kempinski, ağustos sıcaklarıyla başlayacak Ramazan boyunca Tuğra ve Kaftan salonlarında İstanbullulara klasik Osmanlı ve Türk Mutfağının en leziz, en hafif örneklerini sunacak Saray'ın birinci katında muhteşem bir terasa sahip Tuğra Restoran ve Boğaz Köprüsünden tarihi yarımadaya kadar harikulade bir boğaz manzarası sunan Kaftan Salonu, geçmiş İstanbul Ramazanlarının klasik tadlarını yaşatmaya devam edecek. Nostaljik iftar ziyafeti zeytinyağlı yaprak sarma, fava, enginar ve imambayıldı gibi hafif lezzetler ile açılıyor. Saray usulu kuzu etli lahana dolması veya ıspanaklı piruhi gibi sıcak başlangıçlara geçmeden evvel kuzu gerdan ve yüzük gibi saray mutfağının önde gelen çorba çeşitleri yudumlanabilecek. Ana yemeklere gelince, mönüde yine Osmanlı Saray Mutfağının özel lezzetleri öne çıkıyor. Keşkek pilavıyla sunulan kızarmış kayısılı kuzu incik, dereotlu pilav eşliğinde güveçte çamsakızlı levrek buğulama veya pazı yaprağı, kestane havuç ve arpacık soğan eşliğinde servis edilen sığır eti kapama bu seçmesi zor lezzetlerden sadece birkaçı. Tatlı yiyip tatlı konuşmak için baklavadan çilekli veya fıstıklı güllaca, aşureden badem ezmesine gelmiş geçmiş en lezzetli Türk tatlıları da mönüde yer alıyor. Mönünün sonunda Türk Kahvesinin yanında naneli, vanilyalı, portakallı macunlar sunulacak. İftar menüsü canlı Türk müziğiyle Ramazan boyunca saat 19.30- 23.30 arasında kişi başı 145 TL. Rezervasyon: (0212) 326 46 46...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.