Dünyanın hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Çin'i tehditten çıkarıp fırsata dönüştürmeye çalışan Türk iş adamları, değişik yatırımlar ve projelerle Çin pazarına giriyor Çin'de ortak oldukları, ilkokul, ortaokul ve lisesi bulunan bir okula öğrenci gönderilmesi konusunda danışmanlık hizmeti veren bir danışmanlık şirketi, Türk pastırmasını Çin'de satmayı, kuşbaşılı pideyi Çinlilere yedirmeyi, bakım evi projesiyle Çinli yaşlılara bakmayı hedefliyor.Şirketin Genel Müdürü ve ortağı Orkun Akar, Çin'de gerçekleştirdikleri yatırımları ve yeni projeleri, değerlendirdi. Pekin'de, konsoloslukların yakınında ve yeni yapılanmakta olan bir bölgede yakın zamanda bir Türk lokantası açtıklarını belirten Akar, kısa zaman içinde burayı genişletmeyi istediklerini kaydetti. Akar, lokantanın aşçısının Türk, yardımcı aşçı ve çalışanların Çinli olduğunu aktardı. "Çin'e gidip de sadece Türkler'e hitap etmek olmaz, lokantamız herkese yönelik" diyen Akar, Çinliler'in yeni şeylere çok açık olduğunu, iki ülke yemeklerinin de birbirini "andırdığını" söyledi.Pastırma Çin pazarındaOrkun Akar, Pekin'de bir sucuk-pastırma imalathanesinin de kurulma aşamasında olduğunu belirtirken, önce bir deneme üretimi yapacaklarını, daha sonra da markalaşmaya geçeceklerini aktardı. Çin'de buna benzer bir üretim olduğuna ilişkin bilgisi bulunmadığını kaydeden Akar, "Sucuktaki dana bağırsağından tutun da pastırmanın çemenine kadar her şey Türkiye'den gelecek. Markamız henüz belli değil. Talep gelecek, bundan eminiz... Ama yine de tedbirli olmak istiyoruz" diye konuştu. Akar, Çin'de neredeyse her şeyin kurutulduğunu anlatarak, sucuk ve pastırmanın bulunmadığını, dile getirdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.