Yumurtanın yararları saymakla bitmiyor. Yumurtada, organizmamızın kendi başına üretemediği bütün proteinlerin üretimi için gerekli aminoasitler bulunuyor. FAYDASIYumurtada ayrıca A, D ve B vitaminlerini de yüksek miktarda içeriyor. Fosfor, demir, kalsiyum ve kükürt gibi mineralleri de unutmamak gerek! Yumurtanın sarısında bulunan pigmentler göz dokularında depolanıyor ve serbest radikallerin yarattığı yaşlanma etkilerini azaltıyor. Özellikle yaşa bağlı bir göz rahatsızlığı olan ve sonu körlüğe kadar varabilen 'Armd' probemine karşı önlem almak için yumurta tavsiye ediliyor. Yemek yaparken kullandığınız yumurtayı kırdıktan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Kabuğu temiz görünse bile üzerinde görünmeyen mikroplar bulunduğunu unutmayın. Çiğ yumurta ile hazırlanmış besin maddelerini en geç iki gün içinde tüketin. Üzerinde son kullanma tarihi bulunan ambalajlı yumurtaları tercih edin. Yumurtayı buzdolabına yerleştirmeden önce yıkayıp kurulayın. Buzdolabındaki yumurtaları arasıra ters çevirin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.