Kişi başına İrlanda'da 185.8, Danimarka'da 130.2, İngiltere'de 127.3, Hollanda'da 93.7, Lüksemburg'ta 83.5 kilo olan yıllık süt tüketiminin, Türkiye'de 34.1 kilo düzeyinde kaldığı belirtildi. Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sütün, bileşiminde bulunan yüzde 3.4 protein, yüzde 3.5 yağ, yüzde 4.7 süt şekeri (laktoz), yüzde 0.75 mineral maddeler ve yüzde 0.25 vitaminlerle insanın yaşayabilmesi, gelişebilmesi ve verimli olabilmesi için kusursuz bir besin maddesi olduğu kaydedildi. Sütte bulunan proteinin, hücre ve dokuların meydana gelmesinde, yıpranan kısımların onarılmasında görev alarak büyüme ve gelişmeyi sağladığı, saç ve tırnakların oluşumunda rol oynadığı, kasların kasılmasına yardım ettiği ve vücutta ödem yapan sıvıların toplanmasını önlediği ifade edilen açıklamada, "Süt yağı, büyük enerji kaynağı olması yanında, bünyesinde beslenme açısından önemli yağ asitlerini bulunduruyor. Vücut için gerekli A, D, E, K vitaminlerinin taşıyıcısı durumunda olan süt yağının beslenmede önemli bir yeri var" görüşlerine yer verildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.