Ünlü Kayseri pastırması ve sucuğu zamlandı. Yapılan zamdan sonra bir dilim pastırma 350 bin lira oldu. Kurban Bayramı sonrası besicilerin ellerinde büyükbaş hayvan sayısı yok denecek kadar azalınca et fiyatları yükseldi. Birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü, sırt, antirkod ve tütünlük cinsi pastırmaların kilosu 14 milyon liradan 17 milyon 500 bin liraya, dilme, şekerpare, eğrice, mehle, kürek, kenar ve omuz adı verilen ikinci kalite pastırmanın kilosu 12 milyon liradan 14 milyon liraya, bacak ve kavrama adı verilen üçüncü kalite pastırmanın kilosu ise 10 milyon liradan 12 milyon liraya yükseldi. Birinci sınıf sucuğun kilosu 6 milyon 500 bin liradan 8 milyon liraya, ikinci kalite sucuğun kilosu ise 4 milyon 500 bin liradan 6 milyon liraya çıktı. Et fiyatlarına bağlı olarak pastırma fiyatlarının yükselmesi sonucu, yaklaşık 20 gram ağırlığındaki bir dilim pastırma ise 350 bin lira oldu. Pastırma satıcılarından Abdullah Akçakoyunlu, bütün pastırma yerine artık dilimle pastırma sattıklarını belirterek, "ekiden bütün olarak sattığımız pastırmayı, artık kilo ile bile değil, gram ile, dilim ile satıyoruz" dedi.