'Bazı acı ilaçları içmek gerekiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası'nın Perşembe günkü faiz kararına ilişkin olarak, "Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız” dedi.
20.11.2020 17:48:00





Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. MÜSİAD EXPO Fuarı'ndaki konuşmasında, hem ekonomi politikalarını tahkim edecek hem demokrasinin ve özgürlüklerin çıtasını yükseltecek hem milletin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içinde olduklarını dile getirdi. Erdoğan, anayasanın demokrat ve özgürlükçü bir anlayışla defalarca değiştirildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Tümüyle yeni bir anayasa yapmak için kolları sıvadık. Ancak CHP'nin oyunbozanlığı sebebiyle neticeye ulaşamadık. Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı.
Faiz insanları sömürmektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın Perşembe günkü faiz kararına dair "Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye'yi kur faiz sarmalından çıkarmak gerekiyor. Faiz artırımı kararını bu aşamada değerlendiriyoruz. Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede önce tek haneli rakamlara ardından orta vadeli hedeflerimizdeki seviyeye düşürerek faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmeye temin etmektir. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim. Enflasyon sebep değildir. Faiz netice değildir, kendimizi aldatırız. Faiz her şeyden önce bir defa paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve tüm dikkatimizi bu konuya vererek ülkemizi bu kronik sancıdan inşallah kurtaracağız. Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz. İşte şu anda Varlık Barışı'yla ilgili adımı attık ve Varlık Barışı konusunda da gerek yurt dışı gerek yurt içindeki yastık altı neyimiz varsa bunları kesinlikle herhangi bir sorguya tabii olmadan kayıt altına almamız inanıyorum ki ülkemiz için de ve bütün girişimcilerimiz, yatırımcılarımız için de yeni bir ufuk sağlayacaktır. Derdimiz ne? Derdimiz şu, paran mı var, yatırım. Paran mı var, istihdam. Paran mı var, üretim. Paran mı var, üretimle birlikte ihracat ve bu dörtlü mekanizmayı çalıştırdığımız zaman inanıyorum ki hep birlikte ayağa kalkacağız." HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.