Balıkçılar palamut ve lüfere hasret
Bandırma Balık Hali'ne Ekim ayında getirilen balık miktarında geçen senenin aynı dönemine göre palamutta yüzde 97, lüferde yüzde 74'lük düşüş, hamsi, sardalya ve istavritte ise yüksek oranlı artışlar kaydedildi





Hamsi, sardalya ve istavrit bolluğuyla yüzleri gülen Bandırmalı balıkçılar, palamut ve lüferden umduğunu bulamadı. Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, bu yıl hamsinin bereketli olduğunu, palamudun ise yüzleri güldürmediğini söyledi.
Hamsiyi, sofraları olmazsa olmazı, çok lezzetli bir balık çeşidi olarak nitelendiren Işık, "Geçen sene Ekim ayında 11 bin 45 kasa halimizde işlem görürken, bu sene 20 bin 270 kasayla hamsi başrolü oynuyor.
Palamudun bu saatten sonra olacağını sanmıyorum. İnsanlarımız sardalya, istavrit ve hamsi ile sofralarını şenlendirecek" dedi.
Balıkçılıkla ilgili yasal düzenlemelere değinen Işık, avcılıkta ışık kullanılmasından yana olduklarını dile getirdi.
Işık, "Hava sıcaklığından dolayı dağınık olarak gezen balığı lamba hariç toplayamıyoruz.
Bu sene zaten lamba serbest olduğundan dolayı hamside bu artış görülüyor" diye konuştu.
Bandırma Balık Hali esnafından Cem Tecimen ise bugünlerde Karadeniz'de su sıcaklığının istenilen seviyeye geldiğini vurguladı.