Gözleri berrak ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe, eti sert, derisi elastik ve parlak olan balıkları alın. Donmuş deniz ürünlerinin, mümkünse buzdolabında çözülmesini bekleyin.
Deniz ürünleri tüketiminde bazı hususlara dikkat edilmemesi halinde ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabileceği bildirildi. "sağlıkansiklopedisi.com" adlı web sitesinde, deniz ürünlerinde bulunan bakteri, virüs, doğal toksin ve kimyasal artıkların özellikle küçük çocuklar ve hamile kadınların sağlıklarını tehdit ettiği belirtilerek, dikkat edilmesi gereken hususlara yer veriliyor.
Balık ve diğer deniz ürünlerinin düşük yağ içerdiği ve mükemmel bir protein, vitamin ve mineral kaynağı olduğu kaydedilen sitede, sonradan bir sağlık sorunu yaşamamak için deniz ürünü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
Deniz ürününü eve dönerken, son anda satın alın.
Balık alırken tazeliğini kontrol edin. Balık temiz, gözleri berrak ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe, eti sert, derisi elastik ve parlak olmalı. Yapışkan olmamalı. Görünüşü nemli olmalı ve ağzı kahverengi olmamalı.
Seçtiğiniz deniz ürünlerinin ayrı ayrı paketlenmesini isteyin ve en üste ya da soğuk ürünlerin yanına yerleştirin.
Eve gidişiniz bir saatten fazla sürecekse, deniz ürününü soğutucuda taşıyın. Deniz ürününü eve getirdikten sonra ise, bunları buzdolabının en soğuk yerinde, en az 0 derecede saklamak gerektiği belirtiliyor.
Çiğ balığı, kümes hayvanları ya da ette olduğu gibi tahta üstünde kesmemek gerektiği vurgulanan sitede, plastik malzemenin temizlenmesi ve sterilizasyonunun daha kolay olduğuna işaret ediliyor.
Deniz ürünleri tüketiminde bazı hususlara dikkat edilmemesi halinde ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabileceği bildirildi. "sağlıkansiklopedisi.com" adlı web sitesinde, deniz ürünlerinde bulunan bakteri, virüs, doğal toksin ve kimyasal artıkların özellikle küçük çocuklar ve hamile kadınların sağlıklarını tehdit ettiği belirtilerek, dikkat edilmesi gereken hususlara yer veriliyor.
Balık ve diğer deniz ürünlerinin düşük yağ içerdiği ve mükemmel bir protein, vitamin ve mineral kaynağı olduğu kaydedilen sitede, sonradan bir sağlık sorunu yaşamamak için deniz ürünü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
Deniz ürününü eve dönerken, son anda satın alın.
Balık alırken tazeliğini kontrol edin. Balık temiz, gözleri berrak ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe, eti sert, derisi elastik ve parlak olmalı. Yapışkan olmamalı. Görünüşü nemli olmalı ve ağzı kahverengi olmamalı.
Seçtiğiniz deniz ürünlerinin ayrı ayrı paketlenmesini isteyin ve en üste ya da soğuk ürünlerin yanına yerleştirin.
Eve gidişiniz bir saatten fazla sürecekse, deniz ürününü soğutucuda taşıyın. Deniz ürününü eve getirdikten sonra ise, bunları buzdolabının en soğuk yerinde, en az 0 derecede saklamak gerektiği belirtiliyor.
Çiğ balığı, kümes hayvanları ya da ette olduğu gibi tahta üstünde kesmemek gerektiği vurgulanan sitede, plastik malzemenin temizlenmesi ve sterilizasyonunun daha kolay olduğuna işaret ediliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.