Ünlü Kayseri pastırması ve sucuğun fiyatı arttı. Artıştan sonra 1 dilim pastırma 1 YTL oldu.
1. sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 42 YTL'den satılan kuşgömü, sırt, antikort ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 48 YTL'ye, 2. sınıf eğrice, kapak, şekerpare ve but yarma pastırmaların kilosu 38 YTL'den 42 YTL'ye, döş ve bacak pastırması adı verilen 3. sınıf pastırmanın kilosu da 30 YTL'den 36 YTL'ye çıktı. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve pastırma sucuk üreticisi Şaban Ünlü, et fiyatlarındaki artışın pastırma ve sucuk fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi. Ünlü "Yem fiyatları sürekli artış gösterince canlı büyükbaş hayvan fiyatları da giderek artmaya başladı. Et fiyatlarındaki artış sonucu pastırma ve sucuk fiyatlarına ortalama yüzde 10 ile 12 oranlarında zam yapıldı" dedi.
1. sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 42 YTL'den satılan kuşgömü, sırt, antikort ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 48 YTL'ye, 2. sınıf eğrice, kapak, şekerpare ve but yarma pastırmaların kilosu 38 YTL'den 42 YTL'ye, döş ve bacak pastırması adı verilen 3. sınıf pastırmanın kilosu da 30 YTL'den 36 YTL'ye çıktı. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve pastırma sucuk üreticisi Şaban Ünlü, et fiyatlarındaki artışın pastırma ve sucuk fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi. Ünlü "Yem fiyatları sürekli artış gösterince canlı büyükbaş hayvan fiyatları da giderek artmaya başladı. Et fiyatlarındaki artış sonucu pastırma ve sucuk fiyatlarına ortalama yüzde 10 ile 12 oranlarında zam yapıldı" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.