Yumurtanın kalp hastalıklarına yol açtığı bilgisinin yanlış olduğu yönündeki görüşlerin gündeme gelmesi, en çok yumurta üreticilerini sevindirdi.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur, kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in bir sempozyumda, yumurtanın bilinenin aksine kalp hastalığına yol açmadığını ifade ederek, tüketicilerden özür dilemesini çok olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Son yıllarda yapılan araştırmaların, yumurtanın, kandaki zararlı kolesterolü düşürücü, faydalı kolesterolü artırıcı etkisi olduğunu ortaya koyduğunu savunan Sungur, bu bilgiyi üreticiler olarak çeşitli platformlarda dile getirmelerine rağmen yakın bir zamanda Bingür Sönmez'in söylemesinin kamuoyunda büyük etki yarattığını ifade etti.
Yumurtaya haksızlık yapıldıSungur, Sönmez'in açıklamalarının, yumurta konusunda yanlış bilgilerin düzeltilmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "(Yumurta yemeyin) uyarısından dolayı özür dileyen Prof. Dr. Bingür Sönmez'in açıklamalarını, gecikmiş olmasına rağmen iyi bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bilim adamlarından böyle bir açıklamayı daha önce yapmalarını beklerdik. Sönmez'den önce de birçok değerli doktor buna benzer şekilde yumurtanın faydalarını değişik platformlarında ifade ettiler. Ancak son konuşma basında geniş olarak yer aldı. Tabii ki önemli olan sonuç ve üreticiler bu sonuçtan çok memnun. İnsanlar kolestrol korkusuyla yumurtadan uzun yıllar haksız yere uzaklaştırıldı. Yumurtadan, sevmelerine rağmen kaçıyorlardı. Prof. Dr. Sönmez'in açıklamasının ardından insanlar, artık korkmadan yumurta tüketebilecekler" dedi. Sungur, hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriğinin düşük olduğunu, yumurtada kalp damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitleri ve toplam yağ miktarının az değerde bulunduğunu ifade ederek, yapılan araştırmaların kahvaltıda yumurta tüketiminin vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koyduğunu öne sürdü.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur, kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in bir sempozyumda, yumurtanın bilinenin aksine kalp hastalığına yol açmadığını ifade ederek, tüketicilerden özür dilemesini çok olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Son yıllarda yapılan araştırmaların, yumurtanın, kandaki zararlı kolesterolü düşürücü, faydalı kolesterolü artırıcı etkisi olduğunu ortaya koyduğunu savunan Sungur, bu bilgiyi üreticiler olarak çeşitli platformlarda dile getirmelerine rağmen yakın bir zamanda Bingür Sönmez'in söylemesinin kamuoyunda büyük etki yarattığını ifade etti.
Yumurtaya haksızlık yapıldıSungur, Sönmez'in açıklamalarının, yumurta konusunda yanlış bilgilerin düzeltilmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "(Yumurta yemeyin) uyarısından dolayı özür dileyen Prof. Dr. Bingür Sönmez'in açıklamalarını, gecikmiş olmasına rağmen iyi bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bilim adamlarından böyle bir açıklamayı daha önce yapmalarını beklerdik. Sönmez'den önce de birçok değerli doktor buna benzer şekilde yumurtanın faydalarını değişik platformlarında ifade ettiler. Ancak son konuşma basında geniş olarak yer aldı. Tabii ki önemli olan sonuç ve üreticiler bu sonuçtan çok memnun. İnsanlar kolestrol korkusuyla yumurtadan uzun yıllar haksız yere uzaklaştırıldı. Yumurtadan, sevmelerine rağmen kaçıyorlardı. Prof. Dr. Sönmez'in açıklamasının ardından insanlar, artık korkmadan yumurta tüketebilecekler" dedi. Sungur, hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriğinin düşük olduğunu, yumurtada kalp damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitleri ve toplam yağ miktarının az değerde bulunduğunu ifade ederek, yapılan araştırmaların kahvaltıda yumurta tüketiminin vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koyduğunu öne sürdü.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.