YKY'den 4 önemli eser daha
Yapı Kredi yayınları, 2020 yılında edebiyat, tarih, deneme ve kültür alanlarında birbirinden önemli eserleri yayınlamaya devam ediyor





İşte yayınevinin Mart 2020'de yayımladığı bazı önemli eserler:
EFSANEVİ YARATIKLAR: Okumanın Tarihi, Geceleyin Kütüphane ve Hayali Yerler Sözlüğü gibi kitaplarıyla tanıdığımız Alberto Manguel, yeni kitabı Efsanevi Yaratıklar'da okurlarını mitolojiden, dinler tarihinden, edebiyattan ve popüler kültürden karakterlerle dolu bir gezintiye çıkarıyor. Bu kişisel koleksiyonda Drakula ile Kırmızı Başlıklı Kız, Şeytan ile Superman, Sinbad ile Kaptan Nemo, Karagöz ve Hacivat ile Quasimodo yan yana geliyor. 192 sayfalık kitap 22 TL.
EYLÜL: Mehmet Rauf, modern Türk romanının köklerinin oluştuğu Servet-i Fünûn döneminde dilinin sadeliğiyle öne çıkmış yazarlardan. Ustası Halit Ziya'nın izinden giderek kaleme aldığı, edebiyatımızda 'ilk psikolojik roman' kabul edilen Eylül'de yazar, platonik bir yasak aşkın kahramanları Necib ile Suad'ın tutkularını ve çalkantılı iç dünyalarını anlatır. Eylül, günümüz okuru için, yalılarda, köşklerde yaşamış Batılılaşma etkisindeki İstanbulluların aile yapısı; kadınların duygu dünyası; müzik, yeme içme, giyim kuşam, eğlence kültürü gibi gündelik yaşam odaklı da okunabilecek klasik bir roman. 264 sayfalık eser 18 TL.
BETON BAHÇE: Çağdaş İngiliz edebiyatının başarılı isimlerinden, Man Booker Ödüllü Ian McEwan'dan bir roman ile bir hikâye derlemesi: Beton Bahçe ve İlk Aşk, Son Ayin. McEwan, Beton Bahçe'de annelerini kaybeden kardeşlerin daha dışarıdaki dünyaya bile hazır değilken nasıl kendi dünyalarına çekildiklerini anlatıyor. Dört kardeşi kuşatan bir ölümün ve yıkımın izlerini okura aktarırken huzursuzluğun ne boyutlara varabileceğini gösteriyor.
232 sayfalık eser 24 TL.
BİR OSMANLI SUBAYININ ESARET GÜNLÜKLERİ: Bir Osmanlı Subayının Esaret Günlükleri, I. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde Ruslarla yapılan muharebelerde esir düşen Üsteğmen Hüseyin Hamit Efendi'nin esaret günlüklerinden oluşuyor. İki defter halindeki günlükler, kendisinin Sibirya'ya olan esaret yolculuğunu, Nikolsk kampındaki esaret hayatını ve 1918 yılında esaretten kaçıp Türkiye'ye olan yolculuğunu anlatıyor. İlk defter, 14 Mart 1916 - 13 Mart 1917 tarihleri arasında Nargin Adası'ndan başlayıp Sibirya'ya, Nikolsk kasabasına gidişi ve burada yaşadıkları hakkında detaylı bilgiler içeriyor. 12 Nisan 1918 - 19 Şubat 1919 tarihleri arasını kapsayan ikinci defter ise, yaklaşık iki sene esir olarak hayatını sürdüren Hüseyin Hamit Efendi'nin, birkaç arkadaşıyla birlikte Nikolsk'tan kaçarak Türkiye'ye dönüşü hakkında bilgiler veriyor. 248 sayfalık eser 26 TL.
RECEP BAHAR