Kayık Patlıcan MALZEMELER8 adet orta boy yumuşak patlıcan3 yemek kaşığı süzme yoğurt2 diş sarımsakyarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker yeteri kadar tuz, karabiber 2 yemek kaşığı limon suyu2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı kızartmak için sıvıyağHAZIRLANIŞI3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın. Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın. Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmış dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın. Patlıcanlarla karıştırın. Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlayıp 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın. Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Daha sora servis tabağına koyun. Karnıyarıkta olduğu gibi patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun. Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.