Sebzeli Mantar MALZEMELER 25 gr un / 3 adet havuç2 adet soğan150 gr kereviz40 gr tereyağı400 gr taze mantar1 su bardağı et suyu1 tatlı kaşığı limon suyu1 kahve fincanı domates salçasıtuz, biberHAZIRLANIŞIHavuç, kereviz ve mantarı tuzlu suda bir süre bırakın, sonra yıkayıp, suyunu alın. Bir tencereye koyduğunuz margarini kızdırın, küçük parçalara doğradığınız havuç ve kerevizi bu yağda hafifçe kavurup soğanı ilave edin ve 5-6 dakika kadar pişirin. Daha sonra mantar ilave edip 5 dakika daha pişirin, tuz, biber ve limon suyunu ekleyin. Bir onbeş dakika daha pişirin. Diğer bir kapta domates salçasını un ile kanştırıp, yavaş yavaş et suyunu ilave edin, bunu daha önce pişmiş olan sebzelerin üzerine dökün. Kısık ateşte ya da fınnda 5-6 dakika pişirip, servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.