Abacıoğlu, özellikle çocuklarda ve yaşlılarda ishalin ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkati çekerek, bu durumlarda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etti. Gıdaların uygun şekilde saklanması ve tüketilmesinin, özellikle yaz aylarında büyük önem taşıdığını vurgulayan Abacıoğlu, "Sıcaklarınartmasıyla birlikte hijyenik olmayan ortamlar ve besinlerin saklama koşullarına dikkat edilmemesi, tifo, dizanteri, hepatit ve kolera gibihastalıklara neden olabilir" diye konuştu. Abacıoğlu, yaz aylarında oluşabilecek bulaşıcı hastalıklardan korunmak için şu önerilerde bulundu: "Hem tüketiciler hem de gıda işleriyle uğraşanlar, ellerini sık aralıklarla yıkamalılar. Tuvaletten önce ve sonra el temizliği çok önemli. Çiğ tüketilecek sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanarak yenmesi de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu. İçme suyunun sağlıklı olduğundan kuşkulanılıyorsa, özellikle çocuklara kaynatılıp soğutularak içirilmeli.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.


















































































