Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de, vitamin ve mineral eksikliklerine bağlı bazı beslenme ve sağlık sorunlarının oldukça yüksek olduğunu, bunlardan başlıcalarının, özellikle risk gruplarında daha sık görülen demir eksikliği anemisi, iyot ve folik asit yetersizliğine bağlı hastalıklar olduğunu vurguladı. Türkiye'de görülen bu sağlık sorunlarının önlenmesi için Sağlık Bakanlığı önderliğinde, ilgili kamu kuruluşları, özel üretim sektörü, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, TÜBİTAK, meslek kuruluşları ve tüketici dernekleri temsilcilerinin katılımıyla toplantılar düzenlendi. Yapılan çalışmalar sonucu, halkın temel besini olan ekmeklik buğday ununun bazı vitamin ve mineraller ile zenginleştirilmesine karar verildi ve bu amaçla proje geliştirme çalışmalarına başlandı. Konuyla ilgili, teknik ve mali destek için UNICEF işbirliğinde, "sağlığı, üretkenliği, besinlerin zenginleştirilmesi ve beslenme stratejilerinin yaygınlaştırılmasını" destekleyen Global Alliance ForImproved Nutrition adlı kuruma başvuruda bulunuldu. Kurum olumlu görüşbildirdi, proje detaylarıyla ilgili görüşmelere devam ediliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.