Doğalgaz ve kömür fiyatlarının el yakması vatandaşı kış ayında fındık kabuğuyla ısınmaya mecbur bıraktı. Krizde en ekonomik yakıt olarak ortaya çıkan fındık kabuğuna yoğun bir talep var
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durusu, son yıllarda sıvı ve katı yakıtlara gelen zamlardan sonra en ekonomik yakıt olarak ortaya çıkan fındık kabuğuna, ülkenin her yerinden talep olduğunu söyledi. Durusu, birliğe bağlı tüm fabrikalarda yeni sezon fındık kırma işlemlerinin başladığını belirtti. Çok ekonomik olan fındık kabuğunun, Türkiye'nin en gözde kışlık yakacağı haline geldiğini de kaydeden Durusu, "Uzun yıllardır fındık bölgesi illerinde yaşayan orta gelirli ailelerin, ekonomik olması nedeniyle geleneksel kışlık yakacağı olan fındık kabuğu, son yıllarda sıvı ve katı yakıtlara yapılan aşırı zamlardan sonra, birden Türkiye'nin en gözde yakacağı haline geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok şehirde fırın ve ekmek fabrikaları kurdukları sistemle fındık kabuğu kullanmaya başladı.
Fındık kabuğuna aşırı talep geliyorGösterilen aşırı talep nedeniyle serbest piyasada fındık kabuğunun çuvalının 6 milyon liraya kadar ulaştığını anlatan Durusu, birliğin, üreticinin kışlık yakacak sorununa katkıda bulunmak amacıyla ürettiği fındık kabuğunu, sadece ortağı olan üreticiye sattığını, bunda amaçlarının ise fındık kabuğunun il dışına çıkmasını engelleyerek fiyatının aşırı derecede artmasını önlemek olduğunu ifade etti. Durusu, 30 çuval fındık kabuğunun, ekonomik kullanıldığı sürece bir ailenin kışlık yakacak sorunun çözeceğine işaret ederken, sadece ortağı olan üreticiye fındık kabuğu satan Fiskobirlik'te kabuğun çuvalının 1.5 milyon, serbest piyasada ise 4 ile 6 milyon lira arasında değişen fiyattan satıldığını kaydetti.
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durusu, son yıllarda sıvı ve katı yakıtlara gelen zamlardan sonra en ekonomik yakıt olarak ortaya çıkan fındık kabuğuna, ülkenin her yerinden talep olduğunu söyledi. Durusu, birliğe bağlı tüm fabrikalarda yeni sezon fındık kırma işlemlerinin başladığını belirtti. Çok ekonomik olan fındık kabuğunun, Türkiye'nin en gözde kışlık yakacağı haline geldiğini de kaydeden Durusu, "Uzun yıllardır fındık bölgesi illerinde yaşayan orta gelirli ailelerin, ekonomik olması nedeniyle geleneksel kışlık yakacağı olan fındık kabuğu, son yıllarda sıvı ve katı yakıtlara yapılan aşırı zamlardan sonra, birden Türkiye'nin en gözde yakacağı haline geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok şehirde fırın ve ekmek fabrikaları kurdukları sistemle fındık kabuğu kullanmaya başladı.
Fındık kabuğuna aşırı talep geliyorGösterilen aşırı talep nedeniyle serbest piyasada fındık kabuğunun çuvalının 6 milyon liraya kadar ulaştığını anlatan Durusu, birliğin, üreticinin kışlık yakacak sorununa katkıda bulunmak amacıyla ürettiği fındık kabuğunu, sadece ortağı olan üreticiye sattığını, bunda amaçlarının ise fındık kabuğunun il dışına çıkmasını engelleyerek fiyatının aşırı derecede artmasını önlemek olduğunu ifade etti. Durusu, 30 çuval fındık kabuğunun, ekonomik kullanıldığı sürece bir ailenin kışlık yakacak sorunun çözeceğine işaret ederken, sadece ortağı olan üreticiye fındık kabuğu satan Fiskobirlik'te kabuğun çuvalının 1.5 milyon, serbest piyasada ise 4 ile 6 milyon lira arasında değişen fiyattan satıldığını kaydetti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.