Ülker Grubunun süt ve süt ürünlerinde faaliyet gösteren şirketi Ak Gıda, Karaman'a 20 milyon dolarlık yatırımla günlük 500 ton süt işleme kapasiteli fabrika kuruyor.
Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, Ak Gıda'nın Ülker Grubunun süt ve süt ürünlerinde faaliyet gösteren şirketi olduğunu, şu anda şirketin günlük 1600 ton süt üretimi ile Türkiye'de kapasite lideri olduğunu ifade etti.Ak Gıda'nın pastörize süt, UHT süt, steril süt, aromalı süt, puding, krem şanti ve salep gibi birçok ürün imal ettiğini vurgulayan Yurdagül, şirketin fermente ürünlerden beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, taze krema peyniri, yoğurt, ayran, toz ürünlerden aromalı toz içecek, cappuccino ve süt tozu, tatlı ürünlerden ise meyveli taze peynir ve meyveli yoğurt ürettiğini bildirdi. 15 marka ve 500 çeşit ürünle çok geniş bir üretim yelpazesine sahip olan Ak Gıda'nın Sakarya Pamukova'da bulunan fabrikası dışında ikinci fabrikasının Karaman'da kurulacağını ifade eden Yurdagül, şöyle dedi: "Karaman Süt Fabrikasının temeli, Eylül 2006'da atıldı. 90 bin metre karelik alan üzerinde kurulacak fabrikanın günlük süt üretim kapasitesi 500 ton olacak. 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikada Karaman merkez olmak üzere Konya, Kayseri ve Adana'ya kadar uzanan geniş bir bölgeden süt alınması planlanıyor. Pamukova fabrikası ile birlikte Ak Gıda'nın günlük kapasitesi 2 bin 100 tona çıkacak."Bu fabrikada peynir, yoğurt, ayran, UHT süt ve süt tozu üretileceğini dile getiren Yurdagül, "Gerek uygun miktarda ham madde bulunması, gerek lojistik avantajlar Karaman'ın seçilmesinde etkili olmuştur. Ülker Grubu, şu anda Karaman'daki 5 fabrikasında, bisküvi, çikolata, kek, un ve mukavva kutu kategorilerinde üretim yapmaktadır" dedi.
Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, Ak Gıda'nın Ülker Grubunun süt ve süt ürünlerinde faaliyet gösteren şirketi olduğunu, şu anda şirketin günlük 1600 ton süt üretimi ile Türkiye'de kapasite lideri olduğunu ifade etti.Ak Gıda'nın pastörize süt, UHT süt, steril süt, aromalı süt, puding, krem şanti ve salep gibi birçok ürün imal ettiğini vurgulayan Yurdagül, şirketin fermente ürünlerden beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, taze krema peyniri, yoğurt, ayran, toz ürünlerden aromalı toz içecek, cappuccino ve süt tozu, tatlı ürünlerden ise meyveli taze peynir ve meyveli yoğurt ürettiğini bildirdi. 15 marka ve 500 çeşit ürünle çok geniş bir üretim yelpazesine sahip olan Ak Gıda'nın Sakarya Pamukova'da bulunan fabrikası dışında ikinci fabrikasının Karaman'da kurulacağını ifade eden Yurdagül, şöyle dedi: "Karaman Süt Fabrikasının temeli, Eylül 2006'da atıldı. 90 bin metre karelik alan üzerinde kurulacak fabrikanın günlük süt üretim kapasitesi 500 ton olacak. 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikada Karaman merkez olmak üzere Konya, Kayseri ve Adana'ya kadar uzanan geniş bir bölgeden süt alınması planlanıyor. Pamukova fabrikası ile birlikte Ak Gıda'nın günlük kapasitesi 2 bin 100 tona çıkacak."Bu fabrikada peynir, yoğurt, ayran, UHT süt ve süt tozu üretileceğini dile getiren Yurdagül, "Gerek uygun miktarda ham madde bulunması, gerek lojistik avantajlar Karaman'ın seçilmesinde etkili olmuştur. Ülker Grubu, şu anda Karaman'daki 5 fabrikasında, bisküvi, çikolata, kek, un ve mukavva kutu kategorilerinde üretim yapmaktadır" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.