MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiye'nin kayısıda dünyada birinci, vişnede ikinci, elmada dördüncü, şeftali ve üzümde altıncı sırada yer aldığını belirtti.
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen, sağlıklı yaşam ve tarıma katkıda bulunan, dürüst rekabete önem veren sektörün geleceğinin parlak olduğuna inandığını bildirdi. Akdağ, bugün meyve suyu sektöründe başlıca 35 firmanın rekabet ettiğini, 150'nin üzerindeki ülkeye ihracat yapıldığını vurguladı.Türkiye'nin meyve üretiminde dünyadaki en güçlü ülkelerden biri olarak ortaya çıktığını dile getiren Akdağ, dünya çapındaki üretim rakamlarına bakıldığında Türkiye'nin kayısıda birinci, vişnede ikinci, elmada dördüncü, şeftali ve üzümde altıncı sırada yer aldığını bildirdi.Akdağ, bu potansiyeli ülke lehine değerlendirmenin en iyi yollarından birinin ürünlerin meyve suyu sektöründe işlenmesi olduğunu belirterek, sektörün ülkenin ağaçlanmasına, tarımın gelişmesine, sağlıklı beslenmeye ve net döviz girdisine de ciddi katkıda bulunduğunu söyledi. Meyve üretiminde bu kadar ön sıralarda yer alan Türkiye'nin, meyve suyu endüstrisinde de üst sıralara tırmanması gerektiğine dikkati çeken Akdağ, ancak teknolojide Avrupa Birliği (AB) ile eş düzeyde olunsa da üretim ve tüketim rakamlarının AB'nin ve ülke potansiyelinin altında gerçekleştiğini kaydetti.
Kriz sektörü etkilediMeyve oranı daha yüksek olan içeceklere yönelişin, 2008'de krizin etkisiyle azaldığını ifade eden Akdağ, bunun tüketicilerin meyve sularını temel ihtiyaç olarak algılamaması ve daha düşük fiyatlı ürünlere yönelmesinden kaynaklandığını söyledi.
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen, sağlıklı yaşam ve tarıma katkıda bulunan, dürüst rekabete önem veren sektörün geleceğinin parlak olduğuna inandığını bildirdi. Akdağ, bugün meyve suyu sektöründe başlıca 35 firmanın rekabet ettiğini, 150'nin üzerindeki ülkeye ihracat yapıldığını vurguladı.Türkiye'nin meyve üretiminde dünyadaki en güçlü ülkelerden biri olarak ortaya çıktığını dile getiren Akdağ, dünya çapındaki üretim rakamlarına bakıldığında Türkiye'nin kayısıda birinci, vişnede ikinci, elmada dördüncü, şeftali ve üzümde altıncı sırada yer aldığını bildirdi.Akdağ, bu potansiyeli ülke lehine değerlendirmenin en iyi yollarından birinin ürünlerin meyve suyu sektöründe işlenmesi olduğunu belirterek, sektörün ülkenin ağaçlanmasına, tarımın gelişmesine, sağlıklı beslenmeye ve net döviz girdisine de ciddi katkıda bulunduğunu söyledi. Meyve üretiminde bu kadar ön sıralarda yer alan Türkiye'nin, meyve suyu endüstrisinde de üst sıralara tırmanması gerektiğine dikkati çeken Akdağ, ancak teknolojide Avrupa Birliği (AB) ile eş düzeyde olunsa da üretim ve tüketim rakamlarının AB'nin ve ülke potansiyelinin altında gerçekleştiğini kaydetti.
Kriz sektörü etkilediMeyve oranı daha yüksek olan içeceklere yönelişin, 2008'de krizin etkisiyle azaldığını ifade eden Akdağ, bunun tüketicilerin meyve sularını temel ihtiyaç olarak algılamaması ve daha düşük fiyatlı ürünlere yönelmesinden kaynaklandığını söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.