Türkiye balıkları sofraların vazgeçilmezi
Türkiye, dört bir yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak birbirinden farklı sayısız balığa ev sahipliği yapmaktadır
04.06.2024 15:15:00
Yenal Arman
Yenal Arman





Türkiye, dört bir yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak birbirinden farklı sayısız balığa ev sahipliği yapmaktadır. Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yaygın olan hamsi, hemen hemen tüm insanların beğenerek tükettiği lezzetli bir balıktır. Karadeniz denilince hatırlanan ilk yöresel lezzetlerden biridir.
Kefal balığı ise sade olarak tüketilebildiği gibi çeşitli Karadeniz yemeklerinin yapımında da tercih edilmektedir.
Türkiye denizlerinde bulunan diğer bir balık olan lüfer balığı, besin değeri ve maaliyet açısından oldukça değerlidir. Ülkemizin bütün denizleri de lüfer bakımından zengindir.
Neredeyse herkesin favorisi olan palamut da Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. En fazla Marmara ve Karadeniz bölgesinde rastlansa da ülkemizin bütün denizlerinde palamut balığına rastlanmaktadır.
Uskumru isebol miktarda omega-3 içermektedir ve tadına doyum olmayan bir balıktır. Bazı denizlerde yaşayan uskumrular çok yağlı olurken bazı sularda yaşayanlar ise daha az yağlıdır.
İstavrit de Türkiye'nin tüm tuzlu sularında avlanabilen bir balık türüdür. Uzun bir vücudu olan istavrit, en rahat avlanan balık türlerinden biridir.
Mezgit, Marmara ve Karadeniz bölgesindeki engin denizlerde karşılaşılan bir balık çeşididir. Hem tadıyla hem dünya genelinde popüler oluşuyla vazgeçilmezdir.
Çipura da Akdeniz kıyılarında avlanan balıklardan ticari önemi olanlardan biridir. Çipura balığı ekonomik açıdan Türkiye'de ve diğer ülkelerde daha değerli olarak kabul edilebilir.
Bu balıklar, Türkiye'nin denizlerinde ekonomik değeri olan ve lezzetiyle sofralarımızı süsleyen bazı önemli türlerdir. Balıkçılığın ülkemizdeki ekonomiye katkısı da göz ardı edilemez.
Kefal balığı ise sade olarak tüketilebildiği gibi çeşitli Karadeniz yemeklerinin yapımında da tercih edilmektedir.
Türkiye denizlerinde bulunan diğer bir balık olan lüfer balığı, besin değeri ve maaliyet açısından oldukça değerlidir. Ülkemizin bütün denizleri de lüfer bakımından zengindir.
Neredeyse herkesin favorisi olan palamut da Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. En fazla Marmara ve Karadeniz bölgesinde rastlansa da ülkemizin bütün denizlerinde palamut balığına rastlanmaktadır.
Uskumru isebol miktarda omega-3 içermektedir ve tadına doyum olmayan bir balıktır. Bazı denizlerde yaşayan uskumrular çok yağlı olurken bazı sularda yaşayanlar ise daha az yağlıdır.
İstavrit de Türkiye'nin tüm tuzlu sularında avlanabilen bir balık türüdür. Uzun bir vücudu olan istavrit, en rahat avlanan balık türlerinden biridir.
Mezgit, Marmara ve Karadeniz bölgesindeki engin denizlerde karşılaşılan bir balık çeşididir. Hem tadıyla hem dünya genelinde popüler oluşuyla vazgeçilmezdir.
Çipura da Akdeniz kıyılarında avlanan balıklardan ticari önemi olanlardan biridir. Çipura balığı ekonomik açıdan Türkiye'de ve diğer ülkelerde daha değerli olarak kabul edilebilir.
Bu balıklar, Türkiye'nin denizlerinde ekonomik değeri olan ve lezzetiyle sofralarımızı süsleyen bazı önemli türlerdir. Balıkçılığın ülkemizdeki ekonomiye katkısı da göz ardı edilemez.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































