Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki restoranlarda, doğal ürünlerden yapılan yemeklerin ve tandırda pişirilen ekmeklerin turistlerin büyük beğenisini topladığı belirtildi. Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Kapadokya bölgesinin en önemli merkezlerinden biri olan ilçelerinde, turistlere restoran işletmecilerinin, bağ ve bahçelerinde doğal yollarla yetiştirdikleri ürünlerden yaptıkları yemekleri ikram ettiklerini kaydetti. Turistlerin özellikle Avanos toprağının çamurundan yapılan tandırda pişirilen ekmekler ile güveç ve testi kebabına hayran kaldıklarını belirten Ödemiş, yemeklerdeki lezzetin doğal ürünler kullanılmasından kaynaklandığını ifade etti. Heybeli Restoran sahibi Salim Doyurgan da turistlere sunduğu yemekleri, ilkbahar ve yaz aylarında bahçesinde yetiştirdiği domates, biber, kabak, fasulye gibi sebzelerle yaptığını anlattı. Doyurgan, turistlerin bu sebzelerle yapılan yemeklerin tadına doyamadıklarını, turistleri memnun etmenin de kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. Tandır ekmeği ve yemeği ustası Safiye Akgöz de ilçelerinde tandırda pişirilen yemeklerden tadan turistlerin, ülkelerindeki akraba ve arkadaşlarına da yemeklerle ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.