Tüm dengeleri değiştirecek gelişme : Esad Menbiç'e girdi
Suriye ordusu Menbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Esad güçlerini taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar ilçenin güneyinden giriş yaptı.





Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Fırat'ın doğusuna operasyona hazırlanırken Menbiç'ten dikkat çekici bir haber geldi.
Suriye ordusu Menbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Esad güçlerini taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar ilçenin güneyinden giriş yaptı.
Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarıyla kısa bir toplantı yapan rejim güçlerinin konvoyu, görüşmenin ardından ilçenin batı kırsalında yer alan Arimah beldesine yöneldi, daha sonra da YPG/PKK, Arimah'ın kontrolünü rejim güçlerine bıraktı.
Arimah beldesi, Menbiç'in batısıyla Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi arasında bulunan cephe hattında yer alıyor.
ABD askerleri ise Menbiç ilçe merkezi ve kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle cephe hattı durumundaki Sacu çayı kıyısında konuşlanmış durumda.