logo
25 OCAK 2026

TSK'da terfi heyecanı

03.08.2004 00:00:00
YAŞ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 5 Ağustos'a kadar sürecek toplantılarda Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Jandarma Komutanı Şener Eruygur ve 3. Ordu Komutanı Oktar Ataman emekliye sevk edilecek. Orgeneral Hilmi Özkök'ün ardından, kimin Genelkurmay Başkanı olacağı da toplantıda netleşecek

Genelkurmay Karargahı'nda başlayan ve üç gün sürecek Yüksek Askeri Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde değişiklikler olacak. Şura'da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ten sonra görev yapacak Türkiye'nin 25. ve 26. Genelkurmay başkanları da belirlenecek.

3 komutan birden

emekli oluyor

Özkök'ün ardından bu koltuğa oturacak iki ismin, önce Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ardından da Orgeneral İlker Başbuğ olması bekleniyor. Bu yılki kararların en önemli yönü, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral AIytaç Yalman ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman'ın emekli olması.

Büyükanıt Kara Kuvvetleri Komutanı oluyor

Yalman'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın getirilmesi bekleniyor. Böylelikle Orgeneral Büyükanıt, iki yıl sonra Genelkurmay Başkanı olacak. Büyükanıt, yaş haddi nedeniyle 2 yıl Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunacak.

Büyükanıt'ın Kara Kuvveti Komutanı olmasıyla birlikte, 1. Ordu Komutanlığı'na getirilecek yeni isim de, önce Kara Kuvvetleri'ne, ardından da Genelkurmay Başkanlığı'na yükselme şansı bulacak. Bu ismin halen Genelkurmay 2. Başkanlığı görevini yürüten Orgeneral İlker Başbuğ olması kuvvetli bir ihtimal.

Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı'na ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin atanması bekleniyor.

15 asker, 2 sivil katılıyor

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanan YAŞ'a Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ile Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu katılıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
İşte ana tehdit
Avrupa dümeni zorunlu askerliğe kırıyor
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
İşte ana tehdit
Avrupa dümeni zorunlu askerliğe kırıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.