TİM'den Çağlayan'a jest!
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), önde gelen 180 işadamını yatırım yapmaları için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın baba yurdu olan Muş'a getirdi. Muş'un işadamı çıkarmasına rağmen ne kadar yatırım çekeceği merak konusu
09.06.2012 00:00:00
YENİ MESAJ - MUŞ
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Nisan ayında açıklanan yeni teşvik sistemi kapsamında 6. bölgede yer alan Muş'a 180 kişilik işadamı gurubuyla çıkarma yaptı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın desteğiyle yola çıkan işadamları, başta Muş olmak üzere 6. bölgede yer alan illerin valileri ve sivil toplum örgütü başkanlarıyla bir araya gelerek bölgede yatırım imkanları hakkında bilgilendirildi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte ihracatçı birliklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra başta İSO, TÜMSİAD, BMD gibi birçok sivil toplum örgütünün üst düzey yöneticilerinin katıldığı Muş gezisinde, Cumhuriyetin 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında yeni teşvik sisteminin ve 6. bölgenin önemi masaya yatırıldı. Türkiye'nin en büyük düz alanlarından Muş Ovası, demiryolu, havayolu gibi imkanlarıyla başta tarım ve hayvancılık, tekstil, konfeksiyon, ayakkabı sektörleriyle ön plana çıkan ilin, yatırım için elverişli olduğu vurgulandı. Türkiye'nin her yerinden gelen işadamı heyeti Muş'u gezip, OSB ve Tekel Depolarını da ziyaret ederek ildeki yatırım ortamlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.
Sermaye yurtiçinde kalmalı
Yeni teşvik sistemi ile ilgili toplantıda konuşmasına "Hoş geldiniz baş göz üstüne geldiniz" diyerek başlayan Muşlu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ilk gezilerini Muş'a yaptıklarını ve daha sonra 6. bölgede yer alan sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin olmak üzere 15 ilin tümünü ziyaret edeceklerini söyledi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Muş ziyareti ile bölgedeki üretim ve ihracat ortamıyla 500 milyar dolar ihracat hedefine güçlenerek ulaşacaklarının altını çizdi. Sermayenin yurtdışı yerine yurtiçine yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, “Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu var. Bölgeye yatırımla gelir dengesizliği azalarak refah artacak. Bu bizim sadece kar etmemiz için değil, Türkiye'nin dostluğu kardeşliği için de önemli. Yatırım ortamını inceleyelim. Bölge valileriyle konuşalım. Sektör sektör kümeleşerek yatırım yapalım” dedi.
Toplantıda konuşan işadamlarından ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise, “Yatırım ateşinin düğmesine siz basıp başlattığınız. Sadece üretmek yetmiyor bunun satılması da önemli. Burada ayakkabı üreten Selahattin Akaydın yaptıklarını desteklemek gerek. Biz Selahattin arkadaşımızla aylık 20 bin çift ayakkabı için anlaşma yaptık” diye konuştu.
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de Muş'ta tekstil alanında 150 kişi istihdam ettiklerini, yakın zamanda da atölye sayısını 4-5 adede çıkaracaklarını aktararak, “Burada iş yapılıyormuş” dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.