logo
25 OCAK 2026

Teknolojik cihazlar boyun fıtığı yapıyor

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, özellikle teknolojik cihazlar boyun bölgesinde fıtığa neden olabiliyor" dedi

09.01.2018 00:00:00
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, boyun fıtığı konusunda bilgi verdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanoğlunun hareketsiz yaşamının sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Cebeci, "Cep telefonları, bilgisayar gibi aletlerin meydana getirdiği kolaylıklar, kişi de belli rahatsızlıkları beraberinde getiriyor.

Sabit olarak baktığımız bu cihazlar özellikle boyun bölgemizde fıtığa neden olabilmektedir. Boyun fıtığı, omurlar arasındaki disklerde bulunan jel benzeri sıvının diskin şeklini değiştirmesi ya da disk içinden dışarı çıkmasıdır. Disklerin bir bölümü veya disk içinde bulunan sıvı omurların arasından çıktığında, çevrede bulunan sinirlere baskı yaparlar.

Bu baskı sonucu boyun tutulması ya da şiddetli ağrılar olabilmektedir. İlerleyen boyun fıtığı, sinirler üzerindeki basıncı arttırdığın da, el ve kollarda uyuşma, karıncalanma ve güç kaybı görülebilir" diye konuştu.
'Mutlaka doktora başvurulmalı'

Boyun şikayeti olan vatandaşların mutlaka doktora başvurması gerektiğini dile getiren Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, "Boyun fıtığı tedavisinde ilk olarak dikkat edilmesi gereken güç kaybının olup olmadığıdır. Bu konuda doktorunuzun yapacağı nörolojik muayene sonrası ağrının şiddetine göre de MR isteyebilir. Muayene sonrası doktorunuz ilaç ve fizik tedavi uygulaması verebilir.

Fakat güç kaybının olduğu durumlarda ve omuriliğin aşırı baskı altında olduğu hastalarda mutlaka cerrahi tedavi yapılmalıdır. Yoksa kol ve bacak üzerinde kalıcı hasar yani felç, denge bozukluğu olabilir. Boyun fıtığı belirtileri ve fıtığın ilerleyişi yaşam tarzının düzenlenmesi ve boyun bölgesini güçlendiren egzersizle önemli ölçüde kontrol altına alınabilir.

Burada dikkat etmeniz gerekenler ise; bilgisayar başında otururken duruşumuzu kontrol etmemizdir. Yürürken dik yürünmeli, başın öne eğilmemesi ve boyuna yük bindirilmemesi gerekir. Boyun bölgesini zorlayan ve başın sürekli hareket halinde olduğu sporlardan uzak durulmalıdır. Düzenli egzersiz yapılarak, özellikle yüzme, yürüyüş ve boyun kaslarını güçlendirici egzersizler yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
İşte ana tehdit
Avrupa dümeni zorunlu askerliğe kırıyor
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
İşte ana tehdit
Avrupa dümeni zorunlu askerliğe kırıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.