logo
23 OCAK 2026

"Sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 16. sertifika töreninde katıldı

08.01.2022 15:47:00
"Sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar"
"Sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

'Sayın Kılıçdaroğlu, geçiniz bu beylik lafları, bırakınız bu tantanaları, sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar. Sandık diyorsanız 2023 yılının Haziran ayını bekleyeceksiniz' dedi.

MHP Lideri Bahçeli, 'Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 16. sertifika töreninde katıldı. MHP Genel Merkezindeki törende konuşan Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ın cezaevinde kalması yönündeki sözlerini işaret ederek Demirtaş'ın terörist olduğunu vurguladı.



'Demirtaş teröristtir'

Zamları ve enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye'den bir Kazakistan çıkmayacağını belirten Bahçeli, 'Adalet diyorsunuz, hukuk ahkamı kesiyorsunuz. Peki, milletin iradesine karşı çıkmak hukuksuzluk değil mi' Adaletsizlik değil mi' Ahlaksızlık değil mi' Suça ve suçluya destek verilmesi kanunsuzluk görülmeyecek mi' Demirtaş teröristtir, gelin görün ki CHP Genel Başkanı ısrarla, inatla niye cezaevinde tutulduğunu soruyor' Niye olacak' Hain olduğu için, suçlu olduğu için, bölücü olduğu için, teröre yardım ve yataklık yaptığı için. Sokakta barışçıl presto telkin ve temennileriyle neyin hazırlığını planlıyorsunuz' Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye'den bir Kazakistan çıkarmayı mı düşlüyorsunuz' Dost ve kardeş ülke Kazakistan'daki sokak eylemlerini, kanunsuz gösterileri izleyince bitiniz mi kanlandı' Cesaretiniz mi kanatlandı' Cüretiniz mi katlandı'' ifadelerini kullandı.

Devlet ve milletin birbirini tamamlayıcısı olduğuna değinen Bahçeli, CHP'nin siyasi mücadelesinin millet dışı aktörlere ve millete muhalif odakların çıkarına göre kurguladığını söyledi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun korkusundan Türk Lirası diyemediğini açıklarken sözlerini şöyle sürdürdü:

'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bizim 'milliyetçilik' diye ortada gezmemizden hoşlanmıyormuş. Neyden hoşlanıyorsa, bize bir zahmet bildirsin de ona göre hareket edelim, buna uygun davranalım. Nasıl olsa kendisi birilerini memnun etmek üzerine yaşıyor ve siyaset yapıyor. Herkesi kendisi gibi sanıyor, yine çuvallıyor, yine faka basıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi, siyaset ve düşünce namusu açısından bir defa yüz kızartıcıdır. Bu zehirli kafaya göre milliyetçi, liraya değer veren kişi demekmiş. Biz lirayı bilmiyoruz, şayet Türk lirası ise söylemek istediği, milli itibarımız olduğunu devamlı dile getiriyoruz. Kılıçdaroğlu, korkusundan Türk lirası diyemiyor, bilahare karşımıza geçip pervasızca milliyetçilik taslayarak gülünç durumlara düşüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, safi rüzgârsın, uyarmadı deme, bilmediğin, tanımadığın, tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz, can simidi bile uzatamazlar. Milliyetçiliğin alanına fazla girmekten kaçınmalısın, aksi halde terörist Demirtaş'tan ikazname, HDP'den ihtarname, PKK ve FETÖ'den de ihbarname almaktan kaçamazsın, kurtulamazsın.'



'Sandık diyorsanız 2023 yılının Haziran ayını bekleyeceksiniz'

Demokrasi düşmanlarının artık demokrat rolü oynadıklarını ifade eden Bahçeli, 'Bizim milliyetçiliğimizin can beraberi demokrasidir, insan onurudur, milli bekadır, millet sevdası, millete ve milliyete mensubiyet şuurudur. Maalesef demokrasi düşmanları, karşımıza geçmişler demokrat rolü oynuyorlar. Milletimize kefen biçen alçaklar, haktan, hukuktan, insanlıktan bahsediyorlar. CHP Genel Başkanı, sanki bağ bağışlar gibi, sokağa çıkmayacağız diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, geçiniz bu beylik lafları, bırakınız bu tantanaları, sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar. Sandık diyorsanız 2023 yılının Haziran ayını bekleyeceksiniz. Millet iradesine birazcık hürmet ediyorsanız yalanı, riyayı, iftirayı, ihanete teşne olmaktan vazgeçmeyi bileceksiniz, bunu da derhal milletimizin bilgi ve takdirine sunacaksınız. Sokakta gelecek planlayanlar buna pişman olacaklardır' şeklinde konuştu.



'Türkiye olarak Kazakistan'ın her zaman yanındayız'

Kazakistan'daki sokak olaylarına da değinen Bahçeli, Kazakistan'ın yer altı kaynakları yüzünden emperyalizmin iştahının kabardığını vurgulayarak, 'Dost ve kardeş ülke Kazakistan'da 2 Ocak 2022 Pazar gününden başlayarak alev alan sokak eylemlerini, ülkenin sinir uçlarına dokunan ve siyasal sistemini zora sokan gösterileri dikkatle takip ediyoruz. Bu ülkeyle dayanışma içinde olduğumuzu, siyasi istikrar ve iç huzurunun bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı'nın yapmış olduğu açıklamayı çok değerli buluyoruz. Dün yapılan açıklamalardan anayasal düzenin sağlandığı anlaşılmaktadır. Kazakistan'da aklıselimin galip olmasını, sağduyunun hakimiyet kurmasını bölge barışı ve istikrarı açısından, Türk dünyasının geleceği ve tarihi hedefleri bakımından zorunlu bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Türkiye olarak Kazakistan'ın her zaman yanındayız. Biriz, beraberiz, kardeşiz, aynı milletin evlatlarıyız. Kazakistan, ekonomik ve politik olarak Orta Asya'nın en önemli ülkesi olmasının yanı sıra, özellikle petrol ve gaz endüstrisi aracılığıyla bölgenin GSYİH'sının yüzde 60'ını oluşturması nedeniyle de emperyalizmin iştahını kabartmaktadır' açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Trump'tan İran'a tehdit
ABD filosu Körfez'e ilerliyor
İsrail’de, Ergin Ataman'a çirkin saldırı
Ergin Ataman: 'Bu spor değil'
2025 verileri açıklandı
Geçen yıl 33 bin şirket kapandı
Rusya, ABD ve Ukrayna heyetleri, bugün bir araya gelecek
Açıklama Kremlin'den geldi
AB Konseyi Başkanı Antonio Costa:
'AB, ABD'ye karşı çıkarlarını korumaya hazır'
Suriye, Rakka'daki SDG'lileri Kobani'ye sevk ediyor
Çekilme süreci 800 SDG'li unsuru kapsıyor
Antalya Kumluca'da sağanak yağış, felakete dönüştü
Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı
Barış adı altında çöktüler... Gazze artık Filistinlilerin değil
ABD'den 'Yeni Gazze' planı... Filistinlilerin mülkiyet hakkı yok
Milleti 'şükürsüzlükle' itham etmişti, kumar masasında görüntülendi
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık istifa ettiğini duyurdu
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namaz ve hikmeti
Cesaret edebiler mi?
Avrupa, iki kozla ABD'yi can evinden vurabilir
Trump, Avrupa'dan destek bulamadı
Gazze Barış Kurulu'na Avrupa ilgi göstermedi
2026 hiç de kolay geçmeyecek
İhracatta şampiyonlar ligi desteğe bağlı
Kadıköy’de gayret çok sonuç yok
Fenerbahçe, Aston Villa'ya 1-0 mağlup oldu
Minguzzi cinayetinde karar
İstinaf 24'er yılı onadı
Trump'tan İran'a tehdit
ABD filosu Körfez'e ilerliyor
İsrail’de, Ergin Ataman'a çirkin saldırı
Ergin Ataman: 'Bu spor değil'
2025 verileri açıklandı
Geçen yıl 33 bin şirket kapandı
Rusya, ABD ve Ukrayna heyetleri, bugün bir araya gelecek
Açıklama Kremlin'den geldi
AB Konseyi Başkanı Antonio Costa:
'AB, ABD'ye karşı çıkarlarını korumaya hazır'
Suriye, Rakka'daki SDG'lileri Kobani'ye sevk ediyor
Çekilme süreci 800 SDG'li unsuru kapsıyor
Antalya Kumluca'da sağanak yağış, felakete dönüştü
Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı
Barış adı altında çöktüler... Gazze artık Filistinlilerin değil
ABD'den 'Yeni Gazze' planı... Filistinlilerin mülkiyet hakkı yok
Milleti 'şükürsüzlükle' itham etmişti, kumar masasında görüntülendi
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık istifa ettiğini duyurdu
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namaz ve hikmeti
Cesaret edebiler mi?
Avrupa, iki kozla ABD'yi can evinden vurabilir
Trump, Avrupa'dan destek bulamadı
Gazze Barış Kurulu'na Avrupa ilgi göstermedi
2026 hiç de kolay geçmeyecek
İhracatta şampiyonlar ligi desteğe bağlı
Kadıköy’de gayret çok sonuç yok
Fenerbahçe, Aston Villa'ya 1-0 mağlup oldu
Minguzzi cinayetinde karar
İstinaf 24'er yılı onadı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.