Skandal! İthal löp etlerde domuz eti şüphesi
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz olarak, yurtdışından ithal edilen kemiksiz etlerin insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuzluklara dikkat çekti ve bu konuda endişelerini gündeme getirdi.
17.11.2018 00:00:00





İthal edilen ve löp et olarak da tabir edilen kemiksiz etlerin içeriğinin belirlenmesinin güçlüğüne vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Gürer, komisyon toplantısında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, "Bu etlerin içine at, eşek, domuz katılsa kim, nasıl ayırt edecektir?" diye sordu.
Löp etlerin menşeinin belirlenmesindeki zorluklara da işaret eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, uzmanların da kemiksiz etlerin içeriğinin zor belirlendiğinde hemfikir olduğuna dikkat çekerek, "Bu etlerin içeriği, kontrolü nasıl yapılmıştır? Nerede, hangi hayvan kesimiyle bu etler ülkemize getirilip nerede, kime satılmıştır? Bu etlerin içine at, eşek, domuz katılsa kim, nasıl ayırt edecektir?" diye sordu.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ithal edilen karkas etin bozuk olduğunun ancak bu yıl ocak ayında kamuoyuna açıklanabildiğini anımsatan Gürer, "Bakanlık olarak laboratuvarlara gönderilen et numunelerinin ulusal ve uluslararası metotlarla analizi yapılmakta olup analizlere göre, analiz süresi 1 gün ile 10 arasında değiştiğini ifade ediyorsunuz. Oysa uygulamada 2017 yılında 29 Ağustos 2017 günü ithal edilen karkas etin dahi bozuk olduğunu 5 Ocak 2018 yılında kamuoyuna açıkladınız" hatırlatmasında bulundu.
Bakan Pakdemirli, Gürer'in sorularına yazılı olarak yanıt vereceğini ifade etti.
YENİ MESAJ/ANKARA
Löp etlerin menşeinin belirlenmesindeki zorluklara da işaret eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, uzmanların da kemiksiz etlerin içeriğinin zor belirlendiğinde hemfikir olduğuna dikkat çekerek, "Bu etlerin içeriği, kontrolü nasıl yapılmıştır? Nerede, hangi hayvan kesimiyle bu etler ülkemize getirilip nerede, kime satılmıştır? Bu etlerin içine at, eşek, domuz katılsa kim, nasıl ayırt edecektir?" diye sordu.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ithal edilen karkas etin bozuk olduğunun ancak bu yıl ocak ayında kamuoyuna açıklanabildiğini anımsatan Gürer, "Bakanlık olarak laboratuvarlara gönderilen et numunelerinin ulusal ve uluslararası metotlarla analizi yapılmakta olup analizlere göre, analiz süresi 1 gün ile 10 arasında değiştiğini ifade ediyorsunuz. Oysa uygulamada 2017 yılında 29 Ağustos 2017 günü ithal edilen karkas etin dahi bozuk olduğunu 5 Ocak 2018 yılında kamuoyuna açıkladınız" hatırlatmasında bulundu.
Bakan Pakdemirli, Gürer'in sorularına yazılı olarak yanıt vereceğini ifade etti.
YENİ MESAJ/ANKARA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.