Sakarya mutfağı kapsamlı kitap oldu
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından Sakarya mutfağını tanıtmak ve şehri gastronomi turizmi destinasyonlarından biri yapmak için hazırlandı.
07.11.2021 17:20:00





Sakarya'nın ıslama köftesi ve kabak tatlısı, Pamukova'nın nohut kahvesi, Taraklı'nın erkeç güveci, Karasu'nun kum karpuzu, Sapanca'nın elma pekmezi… Pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan Sakarya şehrinin mutfağından çıkan bu yemekler, Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabında bir araya geldi. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından Sakarya mutfağını tanıtmak ve şehri gastronomi turizmi destinasyonlarından biri yapmak için hazırlandı. Sakarya mutfağını tanıtmak ve şehri gastronomi turizmi destinasyonlarından biri yapmak için iki yıl önce başlatılan GastroSakarya projesi kapsamında hazırlanan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı, yemek ve mutfak kültürünün değişerek yaşamaya devam ettiğini gösteren örneklerle dolu.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, projenin amacı ve hedefleri ile ilgili şunları dile getirdi: "Tüm dünyada yükselen gastronomi turizminin, Sakarya'daki karşılığını oluşturmak amacıyla başlattığımız GastroSakarya Projesi'nin çıktısı olan bu kitabı okuyucuları ile buluşturmanın heyecanını taşıyoruz. Bu projedeki temel amacımız, topraktan sofraya doğru çizilen hatta yemek kültürümüzü, üreticilerimizi, mutfağa ilişkin hikâyeleri kayıt altına almaktır. Bu projeyi, Sakarya'nın damak hafızasında önemli yer tutan yemekleri yeniden canlandırmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Sakarya'nın yüzyıllardır içinde barındırdığı kültürel zenginliğinin, yemek reçeteleri ve hikayeleri üzerinden gastro turizmine kazandırılması, marka kent kimliğine de katkı sunacaktır." HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































