Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 'Kanser Raporu'nda, kanserin yüzde 70'e kadar yediklerimizden kaynaklandığı ve renklendiricilerin kanser yaptığı vurgulandı
Gıda Güvenliği e-posta grubunda, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Kanser Raporu'na dikkat çekilerek, bakanlığın hazır gıdaların insan sağlığının bozulmasında risk faktörü olduğu yönünde uyardığı belirtildi.
Kanseri yediklerimiz mi yapıyor?
Gruba duyurulan açıklamada, besinlerin raf ömrünün uzatılmasının, lezzet ve görünümlerinin değiştirilmesi için kullanılan maddelerle birlikte, besinlerin aşırı saflaştırılmasının posa ve antioksidantların kaybına neden olarak kanser riskini artırdığına dikkat çekiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Kanser Raporu"na göre, kanserin beslenme ile ilgisi yüzde 10-70 arasında bulunuyor. Besinlerde üreyen küf ve toksinler, besinlerdeki nitrat ve nitritler doğal kanserojenler olarak insan sağlığını tehdit ediyor.
Kanserden koruyucu maddeler kayboluyor
Raporda, 'Örneğin buğdayın kepeği ve özü alınarak beyaz un haline getirildiğinde, kanserden koruyucu maddelerin yüzde 90'ı kaybolur. Tüketilen buğdayda posa azaldığından, kolorektal kanser riski artar. Taze sebze ve meyveler toplandıktan sonra işleme koşullarına bağlı olarak vitamin değerlerinde azalmalar olur' bilgisine yer verildi.
Renklendiricilerin kanser riski
Rapora göre, besin maddelerinin uzun süre bozulmadan saklanabilmesi, raf ömrünün uzatılması, lezzet ve görünümlerinin değiştirilmesi amacıyla kullanılan bazı bileşikler ve renk vericiler kanser riskini artırıyor. Yapay tatlandırıcıların önerilen miktarın üzerinde tüketilmeleri halinde idrar yolu kanserlerine sebep oluyor.
Gıda Güvenliği e-posta grubunda, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Kanser Raporu'na dikkat çekilerek, bakanlığın hazır gıdaların insan sağlığının bozulmasında risk faktörü olduğu yönünde uyardığı belirtildi.
Kanseri yediklerimiz mi yapıyor?
Gruba duyurulan açıklamada, besinlerin raf ömrünün uzatılmasının, lezzet ve görünümlerinin değiştirilmesi için kullanılan maddelerle birlikte, besinlerin aşırı saflaştırılmasının posa ve antioksidantların kaybına neden olarak kanser riskini artırdığına dikkat çekiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Kanser Raporu"na göre, kanserin beslenme ile ilgisi yüzde 10-70 arasında bulunuyor. Besinlerde üreyen küf ve toksinler, besinlerdeki nitrat ve nitritler doğal kanserojenler olarak insan sağlığını tehdit ediyor.
Kanserden koruyucu maddeler kayboluyor
Raporda, 'Örneğin buğdayın kepeği ve özü alınarak beyaz un haline getirildiğinde, kanserden koruyucu maddelerin yüzde 90'ı kaybolur. Tüketilen buğdayda posa azaldığından, kolorektal kanser riski artar. Taze sebze ve meyveler toplandıktan sonra işleme koşullarına bağlı olarak vitamin değerlerinde azalmalar olur' bilgisine yer verildi.
Renklendiricilerin kanser riski
Rapora göre, besin maddelerinin uzun süre bozulmadan saklanabilmesi, raf ömrünün uzatılması, lezzet ve görünümlerinin değiştirilmesi amacıyla kullanılan bazı bileşikler ve renk vericiler kanser riskini artırıyor. Yapay tatlandırıcıların önerilen miktarın üzerinde tüketilmeleri halinde idrar yolu kanserlerine sebep oluyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.