ABD'de Kaliforniya'daki küçük bir biyoteknoloji şirketi, yeni doğan bebeklerde meydana gelen ishali pirinçle önleyebileceğini düşünüyor Genetiği değiştirilmiş pirinçteki laktiva ve lisomin adlı maddelerin, anne sütü, tükürük ve göz yaşında bolca bulunan rekombinan protein, laktoferin ve lisozim olduğu kaydedildi. Sakramento'daki biyoteknoloji şirketi müdürü Scott Deeter, Peru'da, laktiva ve lisomin kullanarak, 135 çocuk üzerinde yaptığı klinik araştırmada, güçlü hidratanlar olan bu maddelerin ishalin ciddiyetini ve süresini yüzde 30 oranında azalttığının ortaya çıktığını söyledi. Pirincin iki avantaj sağladığını belirten Deeter, "Genetiği değiştirilmiş pirinç diğer pirinçlere oranla 10 kat daha verimli ve otopolinizasyonla (kendi kendine tozlaşmayla) yetişebilir, bu da normal tüketim için yetiştirilen pirincin genetiğinin bozulmasını imkansız kılar" diye konuştu. Ventria, yakın bir zamanda, Kuzey Carolina'da genetiği değiştirilmiş pirincin ekim alanını 28 hektardan 142 hektara çıkarmak için ABD Tarım Bakanlığı'ndan izin almıştı. Şirket, genetiği değiştirilmiş pirinci tıbbi besin kategorisinde pazarlayabilmek için bu yıl içinde nihai karar bekliyor. Ancak Ventria'nın genetiği değiştirilmiş pirinci, Amerikan pirinç üreticileri, tarım-gıda sanayi ve çevreyi koruma gruplarının tepkisine neden oluyor. Ve dünyada her yıl yeni doğan 2 milyon bebek ishal nedeniyle ölüyor...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.