Dünya mutfak literatürüne girmiş yaklaşık 4 bin maddenin yer aldığı 2 ciltlik "Larousse Gastronomique" adlı ansiklopedik sözlük, Sofra Firması tarafından Türkçe'ye çevrilerek, lezzet meraklılarının hizmetine sunuldu.
Joel Robuchon'un başkanlığındaki Gastronomi Komitesi tarafından hazırlanan ve Türkiye'de Oğlak Yayıncılık tarafından basılan toplam 1174 sayfalık ansiklopedide, yemek tarifleri ve örnek mönülerin yanı sıra yiyecek ve içecek yapımında kullanılan her türlü malzeme hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor.
A'dan Z'ye mutfak kültüründe yerini almış 4 bin kelimenin karşılıklarının bulunabildiği ve fotoğraflarla desteklenen ansiklopedi, farklı ülkelerin damaklarda iz bırakan yiyecek ve içeceklerinin hikayesini de anlatıyor.
Temel bilgileri içeren "Larousse Gastronomique", mutfak ve gastronomi dünyasını tanımlıyor. Eserde, tarihi ürünler, tarifleri oluşturan malzemeler, şaraplar, diyet ürünleri ve yeni teknikler alfabetik sıra içinde sunuluyor.
Türkçe'ye Birsel Uzman, Heval Bucak, Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından çevrilen eserin son bölümünde beslenmede bilinç düzeyini artırmaya yönelik pişirme fırınları, saklama ve dondurma yöntemleri, gıda tabloları ile kişi başına porsiyonlara ilişkin bilgilere de yer veriliyor.
Joel Robuchon'un başkanlığındaki Gastronomi Komitesi tarafından hazırlanan ve Türkiye'de Oğlak Yayıncılık tarafından basılan toplam 1174 sayfalık ansiklopedide, yemek tarifleri ve örnek mönülerin yanı sıra yiyecek ve içecek yapımında kullanılan her türlü malzeme hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor.
A'dan Z'ye mutfak kültüründe yerini almış 4 bin kelimenin karşılıklarının bulunabildiği ve fotoğraflarla desteklenen ansiklopedi, farklı ülkelerin damaklarda iz bırakan yiyecek ve içeceklerinin hikayesini de anlatıyor.
Temel bilgileri içeren "Larousse Gastronomique", mutfak ve gastronomi dünyasını tanımlıyor. Eserde, tarihi ürünler, tarifleri oluşturan malzemeler, şaraplar, diyet ürünleri ve yeni teknikler alfabetik sıra içinde sunuluyor.
Türkçe'ye Birsel Uzman, Heval Bucak, Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından çevrilen eserin son bölümünde beslenmede bilinç düzeyini artırmaya yönelik pişirme fırınları, saklama ve dondurma yöntemleri, gıda tabloları ile kişi başına porsiyonlara ilişkin bilgilere de yer veriliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.