Köprü müteahhitleri 2022'de de milletin kesesinden yedi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen yılın tamamında Osmangazi Köprüsü'nü 14.2 milyon, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ise 34.7 milyon aracın kullandığını söyledi. Her iki köprüden geçen araç sayısı, garanti edilen geçişin altında kaldı.
05.01.2023 16:30:00





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım hizmetlerine ilişkin bazı 2022 istatistikleri paylaştı. Geçen yılın tamamında Osmangazi Köprüsü'nü 14.2 milyon aracın kullandığını söyleyen Karaismailoğlu; Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 34.7 milyon aracın geçtiğini ifade etti. Osmangazi Köprüsü, 1 Temmuz 2016 tarihinde hizmete açılmıştı. Köprü için günlük 40 bin eşdeğer araç geçiş garantisi sunulmuştu. 26 Ağustos 2016'da açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için günlük araç garanti sayısı 135 bin olarak belirlenmişti. Buna göre Osmangazi'den 14 milyon 600 bin, Yavuz Selim'den ise 49 milyon 275 bin araç geçmesi gerekiyordu. Ancak her iki köprüden geçen araç sayısı, garanti edilen geçişten düşük kaldı.
Galataport, Kuaşadası'nın gerisinde kaldı
Karaismailoğlu, 2022'de kruvaziyer yolcu sayısının bir önceki yıla göre 22 kat artışla 1 milyonu aştığını da açıkladı. Buna göre 2022 yılında 464 gemi ve 493 bin 834 yolcu ile en fazla kruvaziyer gemiye ev sahipliği yapan limanın Kuşadası olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, yılın limanı seçilen Galataport'a bu yılda 143 gemi yanaştığını ve 220 bin 82 kruvaziyer yolcusu ağırlandığını duyurdu. 98 gemi ve 95 bin 462 kruvaziyer yolcu ile Bodrum Limanı'nın üçüncü sırada yer aldığını belirten Karaismailoğlu, Sinop, Amasra ve Trabzon'un da kruvaziyer turizmin de dikkat çektiğini ifade etti. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.