logo
22 ARALIK 2025


Kartal'ın finali Porto !..

29.11.2007 00:00:00
Şampiyonlar Ligi'nde dün gece İnönü'de Marsilya'yı Tello ve Bobo'nun goleriyle deviren Beşiktaş, 11 Aralık'ta Porto'yu deplasmanda yenerse gruptan çıkacak.

 

Beşiktaş Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında İnönü Stadı'nda Marsilya'yı 2-1'lik skorla devirdi. İnönü Stadı'nda ilk yarısı da Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada, siyah-beyazlı takımımızın golleri 27. dakikada Tello'nun müthiş frikiği ve 88. dakikada Bobo'dan gelirken, Marsilya'nın tek golü 65. dakikada Taiwo'dan geldi.Bu galibiyet ile Beşiktaş puanını 6'ya yükseltirken, Marsilya ise 7 puanda kaldı. Beşiktaş, son maçında Portekiz'de Porto'yu mağlup ettiği takdirde gruptan çıkacak. A GRUBU PUAN DURUMUTakımlar O G B M A Y Av P 1  Porto  5  2  2  1  6  7  -1  8  2  Liverpool  5  2  1  2  14  5  9  7  3  Marsilya  5  2  1  2  6  5  1  7  4  Beşiktaş  5  2  0  3  4  13  -9  6 

Grupta tüm sonuçlar ve 6. hafta programı18.09.2007  Marsilya 2 : 0  Beşiktaş    18.09.2007  Porto 1 : 1  Liverpool    03.10.2007  Beşiktaş 0 : 1  Porto    03.10.2007  Liverpool 0 : 1  Marsilya    24.10.2007  Beşiktaş 2 : 1  Liverpool    24.10.2007  Marsilya 1 : 1  Porto    06.11.2007  Liverpool 8 : 0  Beşiktaş    06.11.2007  Porto 2 : 1  Marsilya    28.11.2007  Beşiktaş 2 : 1  Marsilya    28.11.2007  Liverpool 4 : 1  Porto    11.12.2007  Porto -  Beşiktaş    11.12.2007  Marsilya - Liverpool

TELLO'DAN FRİKİK DERSİ...Beşiktaş'ın Şilili oyuncus Tello, siyah-beyazlı takımın bu sezon yaptığı en iyi transfer olduğunu oynadığı her maçta yeniden ispatlıyor. Tello, müthiş sol ayağını Marsilya maçında da konuşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü frikikten ağlara gönderdi.

TAİWO'DAN AYNI GÜZELLİKTE KARŞILIK...Tello ile öne geçin Beşiktaş bu üstünlüğünü 65. dakikaya kadar sürdürebildi. Marsilya'da ikinci yarının başında oyuna giren Nijeryalı oyuncu Taiwo maçın 65. dakikasında yaklaşık 30 metreden topun gelişine çok sert vurdu, top Rüştü'nün müdahalesine rağmen ağlara gitti.

BOBO UMUTLARI PORTEKİZ'E TAŞIDI...Beşiktaş'ta umutların bittiği anda Brezilyalı oyuncu Bobo sahneye çıktı. Karşılaşmanın 88. dakikasında Delgado'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Bobo, topa çok sert vurdu ve Mandanda'yı mağlup ederek, Beşiktaş'ın bir üst tura çıkma şansını Portekiz'e taşıyan isim oldu.

CİSSE HASTANELİK OLDU...Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Cisse, maçın 20. dakikasında sakatlanarak oyun dışında kaldı. Bir hava pozisyonunda rakibiyle çarpışan Cisse'nin yerine Ertuğrul Sağlam oyuna Koray'ı sürdü. Kafasını tuturak oyundan çıkan Cisse'nin tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

BAMBAŞKA BİR DELGADO...Beşiktaş'ın en büyük kozlarından Arjantinli Delgado, takımını Marsilya karşısında bir orkestra şefi gibi yönetti. Marsilyalı oyuncular çoğu pozisyonda Arjantinli oyuncuyu durdurabilmek için faule başvurmak zorunda kaldı. Beşiktaş'ın Tello ile frikikten bulduğu golde de siyah-beyazlı takıma frikiği kazandıran isim yine Delgado'ydu. Delgado ile birlikte Beşiktaş'ın çok şey beklediği bir başka isim olan Ricardinho ise yine istenen seviyede değildi.

İNÖNÜ'DE TARAFTARLAR YİNE MUHTEŞEMDİ...Beşiktaş ile Fransa'nın Olympique Marsilya takımları arasında yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 5. hafta maçına, Beşiktaşlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son sınavında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 gibi tarihi bir skorla yenilmesine rağmen, Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını Olympique Marsilya karşısında yalnız bırakmadı. BJK İnönü Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesinde oyunculara sevgi gösterilerinde bulunurken, birer birer tribünlerin önüne çağırarak moral verdi. 90 dakika boyunca da desteklerini sürdüren siyah-beyazlı taraftarlar desteklerini bir an olsun kesmediler.

RİCARDİNHO ISLIKLARLA ÇIKTI...Beşiktaş'ın en kötü isimlerinden olan Ricardinho maçın 66. dakikasında yerini İbrahim Akın'a bıraktı. Siyah-beyazlı takımın bunaldığı dakikalarda Ertuğrul Sağlam oyuna müdahale etti ve etkisiz Ricardinho'yu kenara aldı, Brezilyalı oyuncu kenara gelirken taraftarları tarafından uzun süre ıslıklandı.

MAÇIN KARNESİSTAT: BJK İnönü HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo, Victoriano Giraldez Carrasco, Jesus Calvo Guadamuro BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Baki, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan  (Nobre dk. 75 ), Edouard Cisse  (Koray dk. 20 ), Ricardinho  (İbrahim Akın dk. 66 ), Tello, Delgado, Bobo  YEDEKLER: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Burak, HiguainTEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul SağlamOLYMPIQUE MARSİLYA: Mandanda, Zubar  (Taiwo dk. 46 ), Givet, Rodriguez, Bonnart, Nasri  (Djibril Cisse dk. 26 ), Cana, Cheyrou, Zenden  (Ayew dk. 54 ), Valbuena, Niang  YEDEKLER: Mate, Faty, Ziani, M'bamiTEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets GOLLER: Tello (dk. 27), Bobo (dk. 88) (Beşiktaş), Taiwo (dk. 65) (Olympique Marsilya) SARI KARTLAR: Zenden, Cheyrou, Niang, Ayew, Djibril Cisse (Olympique Marsilya), Baki, İbrahim Akın (Beşiktaş)
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İsrail bombardımanında hasar alan binalar çöküyor
Gazze'de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü: 18 ölü
Rusya şokta
Moskova’daki bombalı saldırıda korgeneral öldü
Rusya, Ukrayna'yı sorumlu tutuyor
Moskova'da Rus generale suikast
Mansur Yavaş'a soruşturma izni
İşte soruşturma izni verilenlerin tam listesi
İsrail, Batı Şeria'da 19 yeni yerleşim birimi kuracak
FKÖ: Bir soykırım savaşı
Suud ve Ürdün 'Gazze'de ikinci aşama'yı görüştü
Birinci aşamada ateşkese uymayan İsrail, ikinci aşamada ne yapacak?
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kabul edildi
AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı
Galatasaray ilk yarıyı lider tamamladı
Kasımpaşa karşısında 3 gollü galibiyet
Gözler üçüncü toplantıda
Asgari ücret netleşiyor
16 yaşındaki çocuğu böyle katlettiler
İsrail vahşeti devam ediyor
5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Çanakkale'de feci kaza
İşte unutturulan Rum vahşeti
Kanlı Noel kurbanları anıldı
Avrupa'da ilk sıradayız!
Türkiye diyabette alarm veriyor
İşte geminin uzunluğu
Türkiye uçak gemisi için kollarını sıvadı
Zorlanmadan kazandı
Fenerbahçe ilk yarıyı namağlup kapattı
İsrail bombardımanında hasar alan binalar çöküyor
Gazze'de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü: 18 ölü
Rusya şokta
Moskova’daki bombalı saldırıda korgeneral öldü
Rusya, Ukrayna'yı sorumlu tutuyor
Moskova'da Rus generale suikast
Mansur Yavaş'a soruşturma izni
İşte soruşturma izni verilenlerin tam listesi
İsrail, Batı Şeria'da 19 yeni yerleşim birimi kuracak
FKÖ: Bir soykırım savaşı
Suud ve Ürdün 'Gazze'de ikinci aşama'yı görüştü
Birinci aşamada ateşkese uymayan İsrail, ikinci aşamada ne yapacak?
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kabul edildi
AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı
Galatasaray ilk yarıyı lider tamamladı
Kasımpaşa karşısında 3 gollü galibiyet
Gözler üçüncü toplantıda
Asgari ücret netleşiyor
16 yaşındaki çocuğu böyle katlettiler
İsrail vahşeti devam ediyor
5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Çanakkale'de feci kaza
İşte unutturulan Rum vahşeti
Kanlı Noel kurbanları anıldı
Avrupa'da ilk sıradayız!
Türkiye diyabette alarm veriyor
İşte geminin uzunluğu
Türkiye uçak gemisi için kollarını sıvadı
Zorlanmadan kazandı
Fenerbahçe ilk yarıyı namağlup kapattı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.