Kahvaltı et, daha az ye
Beyin taraması yoluyla yapılan gözlemler kahvaltı yapmayanların gün içinde daha yağlı ve daha yüksek kalorili gıdalara yöneldiğini ortaya koyuyor
08.11.2012 00:00:00
21 kişi üzerinde yapılan gözlemler yapan
uzmanlar, öğün atlamanın beyinde daha kalorili yiyeceklere yönelimi
artırmasının bu yolla kilo vermek isteyenler için büyük zorluk yarattığını
söylüyorlar. Beslenme uzmanları kahvaltının iştahı frenleyen bir etki yaptığını
hep vurguluyordu.
Ama araştırmacılar beynin içinde, insanı farklı yiyecekler istemeye yönelten
mekanizmanın nasıl işlediğini merak ediyordu.
Londra'daki Imperial College'da hepsi normal kilolarda 21 kişi, mıknatıslı
rezonanslı görüntüleme cihazına bağlandı ve deneklere yüksek kalorili
yiyecekler gösterildi. Araştırma kapsamındaki 21 kişiye bir gün tarama öncesi
kahvaltı verilmedi; diğer gündeyse 730 kalorili zengin bir kahvaltı ettikten
bir buçuk saat sonra tarama yapıldı. Araştırmacılar kahvaltı etmemenin beyinde
yüksek kalorili yiyeceklere "meyil" yarattığını söylüyorlar.
Neuroscience 2012 adlı bilimsel konferansına sunulan veriler, kahvaltı etmeden
yapılan deneyde, beynin, düşük kalorili değil, yüksek kalorili yiyeceklere
tepki verdiğini ortaya koyuyor. Araştırmacılar sunumlarında beyindeki
"yiyecek tercihi" ile ilgili orbitofrontal korteksin, aç karnına daha
aktif olduğunu sergilediler. Kahvaltı edilmeyen günlerde denekler, öğle yemeği
sunulduğunda, ortalama yüzde yirmi daha fazla kalori tüketti.
Araştırma ekibinden Dr. Tony Goldstone, sonuç olarak, aç kalarak kilo vermenin zor
olmasının bir sebebinin anlaşıldığını kaydetti. HABER MERKEZİ
uzmanlar, öğün atlamanın beyinde daha kalorili yiyeceklere yönelimi
artırmasının bu yolla kilo vermek isteyenler için büyük zorluk yarattığını
söylüyorlar. Beslenme uzmanları kahvaltının iştahı frenleyen bir etki yaptığını
hep vurguluyordu.
Ama araştırmacılar beynin içinde, insanı farklı yiyecekler istemeye yönelten
mekanizmanın nasıl işlediğini merak ediyordu.
Londra'daki Imperial College'da hepsi normal kilolarda 21 kişi, mıknatıslı
rezonanslı görüntüleme cihazına bağlandı ve deneklere yüksek kalorili
yiyecekler gösterildi. Araştırma kapsamındaki 21 kişiye bir gün tarama öncesi
kahvaltı verilmedi; diğer gündeyse 730 kalorili zengin bir kahvaltı ettikten
bir buçuk saat sonra tarama yapıldı. Araştırmacılar kahvaltı etmemenin beyinde
yüksek kalorili yiyeceklere "meyil" yarattığını söylüyorlar.
Neuroscience 2012 adlı bilimsel konferansına sunulan veriler, kahvaltı etmeden
yapılan deneyde, beynin, düşük kalorili değil, yüksek kalorili yiyeceklere
tepki verdiğini ortaya koyuyor. Araştırmacılar sunumlarında beyindeki
"yiyecek tercihi" ile ilgili orbitofrontal korteksin, aç karnına daha
aktif olduğunu sergilediler. Kahvaltı edilmeyen günlerde denekler, öğle yemeği
sunulduğunda, ortalama yüzde yirmi daha fazla kalori tüketti.
Araştırma ekibinden Dr. Tony Goldstone, sonuç olarak, aç kalarak kilo vermenin zor
olmasının bir sebebinin anlaşıldığını kaydetti. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































