logo
04 ŞUBAT 2026

İndirimden faydalanıp 37 bin liralık telefon sipariş etti, şarj aleti geldi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 37 bin liralık telefonu 36 bin 299 ödeyerek internet üzerinden satın alan genç gelen kargodan sadece şarj aleti çıkınca neye uğradığını anlamadı. Kargoyu kurye ile birlikte açan ve soluğu kargo şirketinde alan genç, kargo şirketinden kargoda cep telefonu olmadığına dair tutanağı aldı. Sipariş verdiği firmayı arayan genç, görevlinin, 'Bizde sorun yok. Kameralar önünde siparişiniz yerleştirilmiş, hassas terazi ile tartılarak gönderilmiştir' sözleriyle karşılaştı.

19.07.2023 12:43:00
İhlas Haber Ajansı
İndirimden faydalanıp 37 bin liralık telefon sipariş etti, şarj aleti geldi
İndirimden faydalanıp 37 bin liralık telefon sipariş etti, şarj aleti geldi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 37 bin liralık telefonu 36 bin 299 ödeyerek internet üzerinden satın alan genç gelen kargodan sadece şarj aleti çıkınca neye uğradığını anlamadı. Kargoyu kurye ile birlikte açan ve soluğu kargo şirketinde alan genç, kargo şirketinden kargoda cep telefonu olmadığına dair tutanağı aldı. Sipariş verdiği firmayı arayan genç, görevlinin, 'Bizde sorun yok. Kameralar önünde siparişiniz yerleştirilmiş, hassas terazi ile tartılarak gönderilmiştir' sözleriyle karşılaştı.
Manavgat'ta bir muhasebe ofisinde çalışan Hüseyin Taha Kurnaz isimli genç, bir telefon markasının resmi sitesinden piyasa değeri 37 bin TL olan indirimli fiyatı 36 bin 299 TL olan telefonun siparişini verdi ve parayı hesaplarına gönderdi.
3 gün sonra kargo firmasının kuryesi tarafından getirilen paketin bandının kırışmış olduğunu görünce kutuyu kuryenin yanında açan Hüseyin Taha Kurnaz, cep telefonunun kılıfının içerisinde telefon olmadığını, kutuda sadece şarj aleti ve kablosunun olduğunu gördü.
Manzara karşısında şaşkına dönen Hüseyin Taha Kurnaz, 'Hemen kargo firmasının şubesine giderek gelen kargoda cep telefonu olmadığına dair tutanak hazırladık ve yetkili imzaladı. Ardından sipariş verdiğim firmayı arayarak durumu kendilerine aktardım. Firma yetkilileri böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını, yine de araştırıp bana dönüş yapacaklarını söylediler. Bir süre sonra firmadan beni aradılar ve gerekli incelemenin yapıldığını, görüntüleri izlediklerini, telefonun pakete konulduktan sonra hassas terazide tartılarak gönderildiğini, kendilerinde herhangi bir sorun olmadığını belirttiler. Ben kendilerine, bu işin sorumluluğunun ya firmada ya da kargoda olduğunu, kargo şirketiyle kendileri çalıştığı için kargo şirketiyle bu sorunu çözmelerini istedim. Böyle bir yetkileri olmadığın belirtince de cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundum. Ben zararımın en kısa sürede karşılanmasını istiyorum' dedi.
İnternet üzerinden sipariş verecek vatandaşları uyaran Hüseyin Taha Kurnaz, 'Benim düştüğüm duruma sizler de düşmeyin. 3-5 lira indirim için internet yerine gözünüzle gördüğünüz, elinizle tuttuğunuz iş yerinden alışverişinizi yapın' diye konuştu.İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı

İzmir'de jandarma ekiplerince tarımsal kalkınma kooperatiflerine yönelik düzenlenen 'zimmet' ve 'nitelikli dolandırıcılık' operasyonunda, 38 milyon 500 bin TL'lik yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı

04.02.2026 17:49:00
İHA
İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı
İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı
Kiraz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kiraz ilçesinde faaliyet gösteren 2 adet tarımsal kalkınma kooperatifine yönelik soruşturma başlattı. 'Zimmet', 'güveni kötüye kullanma' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamaları kapsamında yürütülen çalışma neticesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişlerinin denetim raporları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri incelendi.

Yapılan incelemelerde, 2020-2024 yılları arasında yaklaşık 38 milyon 500 bin TL'lik kamu zararı ve yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Elde edilen delillerin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, bugün saat 07.00'de İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçeleri ile Aydın'ın Nazilli ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheliden 13'ü yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı

Uzun süredir karaciğer yetmezliği ile mücadele eden Ufuk Özkan’ın organ nakli gerçekleşti. Özkan'ın ameliyatı 11 saat sürdü

04.02.2026 14:47:00
AA
Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı
Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı
Uzun süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı.

Medipol Sağlık Grubu Organ Nakli Bölümünden yapılan açıklamaya göre, doktorlar, Özkan'ın 11 saat süren zorlu bir ameliyat geçirdiğini, karaciğer naklinin başarıyla tamamlandığını ve sanatçının durumunun iyi olduğunu belirtti.

Görüntü yönetmeni Salih Kıvırcık'ın Özkan'a donör olduğu nakil ameliyatını, Prof. Dr. Murat Dayangaç, Prof. Dr. Onur Yaprak ve Doç. Dr. Cenk Şimşek'ten oluşan ekip gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Yaprak, "Türkiye'nin dört gözle beklediği ameliyatı bugün gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında beklenmeyen herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık." bilgisini verdi.

Yaprak, Özkan'ın bu geceyi yoğun bakımda geçireceğini belirterek, "Yarın uyandırma aşamasını deneyeceğiz. Her şey yolunda giderse yüksek ihtimalle yarın ekstübe etmeyi planlıyoruz. Normal şartlarda yoğun bakımda kalış süresi 1 ya da 2 gün oluyor. Hastanede yatış süresi ise genellikle 2 ila 3 hafta arasında değişiyor." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 yıldır Özkan'ın sağlık sürecini yakından takip ettiklerini aktaran Yaprak, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kendisinin ne kadar çok sevildiğini hem bizlere hem de ailesine ulaşan mesajlar sayesinde yakından hissettik. Ameliyat sürecinde dualarıyla yanımızda olan tüm sevenlerine teşekkür ediyoruz. Dualarını çok yakınımızda hissederek bu süreci yürüttük. Onlar da iyi ki varlar. Sevenlerinin gözü aydın olsun."

Prof. Dr. Dayangaç ise "Tüm cerrahi ekibimizle hem verici hem de alıcı ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık 10-11 saat süren yorucu bir operasyon oldu. Anestezi süreci ve cerrahi aşamalarla birlikte uzun sürmesini beklediğimiz bir ameliyattı. Çünkü hastamız daha önce cerrahi işlemler geçirmişti. Ancak tüm süreci son derece başarılı biçimde tamamladık ve sonuçtan oldukça mutluyuz." açıklamasını yaptı.

30'uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Sarıyer'de lüks bir sitede bulunan binanın 30'uncu katından düşen 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

04.02.2026 14:07:00
İhlas Haber Ajansı
30'uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti
30'uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti
Olay, 1 Şubat Pazar günü saat 23.00 sıralarında Ayazağa Mahallesi'nde bulunan Ağaoğlu My Home Maslak'ta meydana geldi. İddialara göre, Fikret Ömer Akıncı (12), akşam saatlerinde yaşadığı binanın 30'uncu katındaki dairede balkona çıktı.

Akıncı, henüz bilinmeyen bir nedenle balkondan aşağıya düştü. Yere düşen çocuğu gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Fikret Ömer Akıncı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Evde bulunan anne, çocuğunun evin mutfak bölümündeki balkondan sarktığını ve düştüğünü, herhangi bir hastalığının bulunmadığını ve psikolojik ilaç kullanmadığını ifade etti.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Akıncı'nın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı

En düşük emekli maaşının 20 bin TL'ye yükseltilmesiyle birlikte 3 bin 119 TL'lik fark ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırıldı  

04.02.2026 11:46:00
Eyüp Kabil
Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı
Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı







Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2026 Ocak ayı maaş zam farkları, bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, en düşük emekli aylığının 16.881 TL'den 20.000 TL'ye yükseltilmesiyle oluşan fark ödemeleri, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü emeklilerin banka hesapları veya PTT şubeleri aracılığıyla tahsil edilebilecek.

Bu düzenleme, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle hayata geçirildi ve yaklaşık 11,4 milyar TL'lik toplam fark ödemesini kapsıyor.






2026 yılı Ocak ayı ödeme dönemi itibarıyla, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlara dosya bazında uygulanan asgari ödeme tutarı 20.000 TL'ye çıkarıldı.

Bu artış, enflasyon verilerine dayalı yüzde 12,6'lık genel zam oranının ötesinde, en düşük emekli maaşlarına yönelik ek bir iyileştirme olarak öne çıkıyor.
Kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki emekliler, bu farktan yararlanıyor.

Özellikle en düşük aylık alan emekliler için ortalama 3.119 TL'lik ek ödeme söz konusu.






Zamlı maaş ödemeleri Ocak ayı sonunda tahsis numaralarına göre yapılmıştı.

SSK emeklileri için 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri için 25-28 Ocak arasında hesaplara yatırılmıştı. Ancak yasal düzenleme maaş ödemelerine yetişemediği için farklar ayrı bir tarihte ödendi.

SGK, ödemelerin otomatik olarak gerçekleştirileceğini ve herhangi bir başvuru gerektirmediğini vurguladı.






- Ödeme Tarihi ve Yöntemi: Fark tutarları bugün (4 Şubat 2026) itibarıyla emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırıldı. Emekliler, banka şubelerinden veya ATM'lerden, PTT aracılığıyla alanlar ise şubelerden çekim yapabilir. Tahsis numarasına göre ayrı bir takvim uygulanmıyor; tüm emekliler aynı günde erişim sağlayabiliyor.

- Kimler Yararlanıyor?: Bu ödeme, Ocak ayı itibarıyla 16.881 TL emekli maaşı alan ve en düşük aylık kategorisinde yer alan emeklileri kapsıyor. Kanun teklifinden önce emekliliğe hak kazananlar da farktan faydalanabilecek.

- Sorgulama Yöntemleri: Emekliler, e-Devlet üzerinden "Emekli Aylık Bilgisi" sorgulaması yaparak farkın yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebilir. Ayrıca internet bankacılığı veya mobil uygulamalar üzerinden hesap hareketleri incelenebilir.






SGK'nın açıklamasında, "Emeklilerimize ve hak sahiplerine fark tutarlarını ödüyoruz. 2026 Ocak ayı itibarıyla alt sınır aylığını 16.881 TL'den 20 bin TL'ye yükselttik. Fark ödemelerinizi maaş aldığınız banka veya PTT şubelerinden 4 Şubat 2026 tarihinde alabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

1.1 milyar TL işlem hacmi bulunan siber dolandırıcılık: 90 şüpheli yakalandı

04.02.2026 10:58:00
İhlas Haber Ajansı
1.1 milyar TL işlem hacmi bulunan siber dolandırıcılık: 90 şüpheli yakalandı
1.1 milyar TL işlem hacmi bulunan siber dolandırıcılık: 90 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 il merkezli siber dolandırıcılık operasyonlarında 90 şüphelinin yakalandığını ve 58'inin tutuklandığını açıkladı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve MASAK koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca siber dolandırıcılığa karşı Ankara, Antalya, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon ve Van merkezli operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucu hesaplarında 1.1 milyar TL işlem hacmi bulunan 90 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 58'i tutuklanırken 25'i hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; yasa dışı bahis oynattıkları ve suçtan elde edilen paranın nakline aracılık ettikleri, ele geçirdikleri kişisel veriler ile vatandaşları dolandırdıkları, sosyal medya hesapları üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.