Özellikle oruç tutan kişilerin Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmesi için çok sayıda ayrıntıya dikkat etmesi gerektiğini belirten Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Okur, sofraya oturulduğunda bütün yiyeceklerin birden tüketilmesi yerine ara verilerek yenmesinin daha iyi olacağını söyledi. Bu çerçevede iftar zamanı başta hamurlu yiyecekler olmak üzere sindirildiğinde hemen kaloriye dönüşen yüksek karbonhidrat içerikli gıdaların yenmemesinin üzerinde duran Okur, "Oruç bir tabak çorba ile açılıp 5-10 dakika beklenirse daha fazla yiyeceğin alınması önlenebilir. Bu da dolayısıyla vücuda yüksek kalori yüklemesinin önüne geçecektir" dedi. Okur, iftar saatine kadar aç kalındığı için vücudun sürekli şekere ihtiyaç duyacağını ifade ederek, "Bu istek bir şekilde bastırılmalıdır. Yemeğin üzerine tatlının yenmesi doğabilecek tehlikeli hastalıklar düşünülerek ertelenmeledir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.