Tepsi Kebabı
Malzemesi (2-4 kişilik)
Yarım demet taze soğan / 2 - 3 adet sivri biber / 1 adet orta boy domates / 1 demet maydonuz / Yarım kg. yağlı koyun kıyması
1 tatlı kaşığı kimyon / 1 tatlı kaşığı köfte baharatı / 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz. Üzerine: 4 adet sivri biber / 2 adet orta boy domates / 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ.
Hazırlanışı
Taze soğan, maydanoz ve sivribiberleri çok ince, domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hepsini koyun kıymasına katalım. Üzerine kimyonu, köfte baharatını, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım. Tepsiye 2 eşit parçaya bölünmüş, servis tabağı büyüklüğündeki yağlı kağıtları serelim. Kıymalı malzemeyi yağlı kağıtlara pay ederek yarım cm kalınlıkta yayalım. Harcın üzerine ise sivri biberleri yerleştirelim. Ardından dörde kesilmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Sıvıyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Soğumadan servis yapalım.
Malzemesi (2-4 kişilik)
Yarım demet taze soğan / 2 - 3 adet sivri biber / 1 adet orta boy domates / 1 demet maydonuz / Yarım kg. yağlı koyun kıyması
1 tatlı kaşığı kimyon / 1 tatlı kaşığı köfte baharatı / 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz. Üzerine: 4 adet sivri biber / 2 adet orta boy domates / 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ.
Hazırlanışı
Taze soğan, maydanoz ve sivribiberleri çok ince, domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hepsini koyun kıymasına katalım. Üzerine kimyonu, köfte baharatını, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım. Tepsiye 2 eşit parçaya bölünmüş, servis tabağı büyüklüğündeki yağlı kağıtları serelim. Kıymalı malzemeyi yağlı kağıtlara pay ederek yarım cm kalınlıkta yayalım. Harcın üzerine ise sivri biberleri yerleştirelim. Ardından dörde kesilmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Sıvıyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Soğumadan servis yapalım.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.