Patates tavası
Malzemesi:
1 kilo patates / 2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı / 1 çay k. tuz Hazırlanışı
Patatesleri soyup, 5-6cm boyunda, 1cm x 1cm boyutlarından kalın kibrit biçiminde kesin. Bol suda yıkayıp, iyice kurulayın. Bir tencereye zeytinyağı ya da ayçicek yağını koyun. Patatesleri yağda kızartmak için yağı 170 oC'ye getirip, kızdırın. Yağın yeterince kızdığını anlamak için, tencerenin içine küçük küp biçiminde kesilmiş bir ekmek parçası atın. Ekmek tencerenin dibine çökmeden yağın yüzeyine çıkıyor ve beş saniye içinde renk almaya başlıyorsa yağ yeterince kızgın demektir. Patatesleri tencereye fazla doldurmadan, orta kızgınlıktaki yağda, renk almadan hafifçe kabuk tutup yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın. Bu patatesleri tencereden süzdürerek alıp bir kaba aktarın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Patatesler soğuyunca, yağı 190 oC' ye getirip ısıtın. Patatesleri kızgın yağda, yine küçük partiler halinde atıp, bu kez sert bir kabuk bağlayıp, nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış patatesleri delikli kepçe ile fazla yağlarını süzdürerek tencereden kağıt havlu üzerine alıp üzerlerinde kalan yağıda süzdürün sıcak iken tuzunu üzerine serpin.
Patates tavasına, patateslerin kıtırlığını kaybedip yumuşamamasını için üstünü örtmeden sıcak olarak servis yapın.
Malzemesi:
1 kilo patates / 2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı / 1 çay k. tuz Hazırlanışı
Patatesleri soyup, 5-6cm boyunda, 1cm x 1cm boyutlarından kalın kibrit biçiminde kesin. Bol suda yıkayıp, iyice kurulayın. Bir tencereye zeytinyağı ya da ayçicek yağını koyun. Patatesleri yağda kızartmak için yağı 170 oC'ye getirip, kızdırın. Yağın yeterince kızdığını anlamak için, tencerenin içine küçük küp biçiminde kesilmiş bir ekmek parçası atın. Ekmek tencerenin dibine çökmeden yağın yüzeyine çıkıyor ve beş saniye içinde renk almaya başlıyorsa yağ yeterince kızgın demektir. Patatesleri tencereye fazla doldurmadan, orta kızgınlıktaki yağda, renk almadan hafifçe kabuk tutup yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın. Bu patatesleri tencereden süzdürerek alıp bir kaba aktarın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Patatesler soğuyunca, yağı 190 oC' ye getirip ısıtın. Patatesleri kızgın yağda, yine küçük partiler halinde atıp, bu kez sert bir kabuk bağlayıp, nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış patatesleri delikli kepçe ile fazla yağlarını süzdürerek tencereden kağıt havlu üzerine alıp üzerlerinde kalan yağıda süzdürün sıcak iken tuzunu üzerine serpin.
Patates tavasına, patateslerin kıtırlığını kaybedip yumuşamamasını için üstünü örtmeden sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.