Güneş enerjisinde Çin açık ara önde
Londra merkezli uluslararası enerji düşünce kuruluşu Ember'ın güneş enerjisi kapasitesindeki büyümeye ilişkin raporuna göre, dünyada güneş enerjisi kapasitesi 2023'te yüzde 87'lik artışın ardından bu yıl da büyümeyi sürdürüyor.
19.09.2024 22:30:00
Haber Merkezi/AA
Haber Merkezi/AA





Londra merkezli uluslararası enerji düşünce kuruluşu Ember'ın güneş enerjisi kapasitesindeki büyümeye ilişkin raporuna göre, dünyada güneş enerjisi kapasitesi 2023'te yüzde 87'lik artışın ardından bu yıl da büyümeyi sürdürüyor. Bu yıl dünyada 593 gigavat ilave güneş enerjisi kapasitesinin oluşturulması bekleniyor. Bu rakam 2023'e göre yüzde 29 artış anlamına geliyor.
Çin, ABD, Hindistan, Almanya ve Brezilya'nın bu yılki kapasitenin yüzde 75'ini oluşturacağı hesaplanıyor. Çin'in, bu yıl 334 gigavat kapasite inşa ederek dünyadaki toplam ilave gücün yüzde 56'sını oluşturacağı tahmin ediliyor. Ember'ın aylık verilerini takip ettiği ülkeler arasında bulunan Türkiye, geçen yıla göre güneş enerjisi kurulumlarını en fazla hızlandıran ülkeler arasında yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye yıllık 326 milyar kilovat/saatlik elektrik ihtiyacının yüzde 5.7'sini güneşten sağlıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.



























































































