Günde 1 yumurta
Veteriner Hekimleri Odası Trabzon Bölge Başkanı Sebahattin Yazıcı, toplumun her kesiminin en kolay ve ucuza tüketebildiği gıdalardan olan yumurtanın oda sıcaklığında saklanması halinde bozulabildiğini söyledi
15.10.2012 00:00:00
14 Ekim Dünya Yumurta Günü nedeniyle bir açıklama yapan Yazıcı, bozuk yumurtaların tüketilmesinin alerjik reaksiyonlar, sindirim sistemi bozuklukları, hatta mikrobiyolojik sorunlara neden olabildiğini kaydetti. Yumurtanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki tüm aşamaların Türk Gıda Kodeksi standartlarına uygun olması gerektiğine dikkat çeken Yazıcı "Doğrudan insan tüketimine sunulan kabuklu yumurta olarak tanımlanan 'A sınıfı' yumurtaların işletme ve kümes numarasının yumurta kabuğu üzerine damgalanması, bu yumurtaların ağırlık ve özellik sınıflarının etiketlerinde ürün adı ile aynı yüzde belirtilmesi gerekmektedir. Etikette ayrıca, son tüketim tarihinin de belirtilmiş olması gerekiyor. Yumurta 5-12 derecede muhafaza edilmelidir. Etiketsiz ve 12 dereceden yüksek sıcaklıklarda satılan yumurtaların bozulma riskiyle karşı karşıya kalacağı unutulmamalıdır" dedi. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.