Gıdada enzim kullanımı artıyor
Gıda endüstrisinde enzimlerin kullanım alanlarının giderek arttığını belirten Ankara Ünivertesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, "Gıdada global suni enzim kullanım pazarı 2016 yılında 4.61 milyar dolara ulaştı" dedi
08.07.2017 00:00:00
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, "Nüfus arttıkça beslenme ihtiyacını karşılamak üzere gıda endüstrisinde bilimsel gelişmelerden yararlanma artarak sürüyor. Gıda endüstrisinde enzimlerin kullanım alanları da giderek artıyor. Buna bağlı olarak 2016 yılında 4.61 milyar dolara ulaşan global suni enzim pazarının, 2022 yılında 6.3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor" dedi.
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, endüstriyel gıda üretiminde Türk Gıda Kodeksi'ne uygun katkı maddeleri ve işlem yardımcı maddesi olarak enzimlerin kullanıldığına dikkat çekerek, "Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlerin sağlık açısından zararlı olduklarına ilişkin bilimsel bir bulgu görülmemektedir. Tüketicilerin ürün etiketlerinde doğru bilgilendirilmeyi her zaman talep etmeleri gerekir" dedi.
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, endüstriyel gıda üretiminde Türk Gıda Kodeksi'ne uygun katkı maddeleri ve işlem yardımcı maddesi olarak enzimlerin kullanıldığına dikkat çekerek, "Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlerin sağlık açısından zararlı olduklarına ilişkin bilimsel bir bulgu görülmemektedir. Tüketicilerin ürün etiketlerinde doğru bilgilendirilmeyi her zaman talep etmeleri gerekir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.