Eğer kahvaltı yapmıyorsanız?
Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, kahvaltı yapmayan insanların diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler çabuk acıktıklarını söyledi
28.12.2015 00:00:00
Kahvaltının, sağlıklı beslenmede çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, buna rağmen özellikle çalışan insanların ve gençlerin kahvaltıyı ihmal ettiğini söyledi. Kahvaltı sayesinde sağlıklı beslenmenin temelinin atıldığını ifade eden Karagöz, "Beslenmenin belki de en önemli öğünü olan kahvaltı sayesinde vücut, bütün gün kan şekerini dengeli tutabiliyor. Metabolizmanın hızlı çalışmasını, öğlen ve akşam yemekleriyle ara öğünlerden sonra tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor" diye konuştu.
Karagöz kahvaltının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yerler ve obeziteye sürüklenirler" dedi.
Karagöz, uzun süreli aç kalmanın yanlış olduğunun da altını çizdi. Karagöz, "Az ama sık beslenmeyen kişilerin kan şekeri çok düşer. Çok acıkınca çok yemek yerler ve bu kez kan şekerleri aniden yükselir. Bu kez vücut insülin salgılar ve şeker yine çok aşağılara düşer. Oysa sık sık ama az yemek yenildiğinde kan şekeri hep dengede gider, vücut daha az insülin salgılar" dedi.
Karagöz kahvaltının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yerler ve obeziteye sürüklenirler" dedi.
Karagöz, uzun süreli aç kalmanın yanlış olduğunun da altını çizdi. Karagöz, "Az ama sık beslenmeyen kişilerin kan şekeri çok düşer. Çok acıkınca çok yemek yerler ve bu kez kan şekerleri aniden yükselir. Bu kez vücut insülin salgılar ve şeker yine çok aşağılara düşer. Oysa sık sık ama az yemek yenildiğinde kan şekeri hep dengede gider, vücut daha az insülin salgılar" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.