Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene hacıların Türkiye'ye daha memnun ve sağlıklı olarak dönmelerini sağlamak için yemek menülerini Sağlık Bakanlığı'na hazırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yemek menülerini Sağlık Bakanlığı'na hazırlattı. Başkanlık, yemekleri pişirecek aşçıları Bolu'dan getirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfeddin Ersoy, hacı adaylarının yüzde 60'ını Diyanet'in, yüzde 40'ını ise seyahat acentalarının hacca götürdüğünü belirterek, bu sene 480 civarında kafile oluşturulduğunu kaydetti. 11 Kasımdan itibaren çıkışların 18 ayrı havalimanından yapılacağını bildiren Ersoy, THY'nın bu sene ilk defa Medine'ye tarifeli uçak seferi başlattığını, bu nedenle vatandaşların artık Medine'ye götüreceklerini ve yine oradan alınabileceklerini bildirdi. Ersoy, Diyanet olarak haccı, "irşad, eğitim ve ibadet" boyutuyla ele aldıklarını belirterek, haccın sağlıklı biçimde yapılabilmesi için hem Diyanet personelinin hem de hacı adaylarının eğitilmelerinin şart olduğunu ifade etti. Bu sene ilk defa Hac Eğitim Semineri düzenlediklerini anlatan Ersoy, 81 vilayet ve 850 ilçede belli yerlerde toplanan hacı adaylarına aynı anda eğitim verildiğini anımsattı. Kadın irşad ekibiHacca giden vatandaşlara, Kur'an, hac ve İslam ilmihali ile dua örneklerinden oluşan bir kitap seti verdiklerini dile getiren Ersoy, kadın hacılara yardımcı olmaları bakımından 60 kişiden oluşan bir "kadın irşad ekibi" oluşturduklarını da söyledi. Ersoy, bu arada erkek hacılara yardımcı olacak bir erkek irşad ekibinin de bulunduğunu ifade etti. Hacca ayrıca, Kuran, ilahi ve kaside okuyacak bir grup da götürdüklerini dile getiren Ersoy, her şeyin yolunda gidip gitmediğini takip etmek üzere bir "denetim, gözetim ve rehberlik ekibi" de götüreceklerini bildirdi. Ersoy, "Vatandaşların iskanı önemli. Bu nedenle rahat edebilecekleri kaliteli evleri tutmaya çalıştık. Evleri iyileştirdik ve birbirine yaklaştırdık" derken, vatandaşların rahatı için önemsedikleri bir diğer konunun ise 'yemek' olduğunu belirtti. Aşçılar Bolu'danHacca diyetisyen götürdüklerini, yemeklerin lezzeti açısından aşçıları titizlikle seçtikleri kaydeden Ersoy, bu sene hacca götürülecek aşçıların Bolu'dan seçildiğini kaydetti. Ersoy, ayrıca bu sene hacıların yiyecekleri yemeklerden oluşan menüleri ilk defa Sağlık Bakanlığı'na hazırlattıklarına, bu hazırlığa TURSAB ve Diyanet'in de katıldığına değindi. Ersoy, yemeklerin kalori değerlerinin bile ölçüldüğüne işaret ederken, hijyene de çok önem verdiklerini söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.